Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
tdk928 avatar tdk928 108 Точки

Разяснение за курса Етично хакерство

Здравейте , някой може ли да разясни една част от описанието на курса Етично хакерство за начинаещи - октомври 2017.И по конкретно:Курсът е насочен към начинаещи в сферата на киберсигурността, които обаче е необходимо да имат основни ИТ познания, най-вече в областта на networking
Въпросите ми са 3:
1.Понеже пише ,че трябва да имаме инсталиран linux трябва ли да имаме някакви познания защото не съм го пускал никога.
2.Подходящ ли е за хора който изобщо не са се занимавали с киберсигурност / linux.
3.Какви IT познания се очакват и какво точно се очаква да се знае в областта на networing.

Тагове:
0
Cyber Security
sevgin0954 avatar sevgin0954 557 Точки

1.Трябва да имаш поне основни познанания как се ползва linux

2.Подходящо е за хора който изобщо не са се занимавали с киберсигурност

3.Ще трябва поне да разбираш нещата от този курс но е хубаво и този да си минал 

1
20/09/2017 15:24:14
Lyubo avatar Lyubo 172 Точки

Колега, можеш да се запишеш за курса без проблеми, курсът е за начинаещи хора който могат да работят със гугъл (задават умни въпроси във гугъл или тубата), не е нужно да имаш кой знае какви познания защото ще повтаряш всичко което лектора ти покаже като папагал.

1. Линукса ще е Кали, инсталирва се лесно, можеш да го инсталираш на виртуална машина или на отделен дял на диска. Относно познанията, ще са ти нужни минимални познания, а ако не знаеш нещо например как да работиш със "nano" редактора, отиваш във тубата и пишеш "nano tutorial" и гледаш първите 1-2 клипчета, така ще процедираш и със останалите програми и команди който не са ти ясни.

2. Курсът е подходяш за всякакви хора който искат да се занимават или да научат нещо за хакването и защитите, във курсът ще научиш за концепцийте за хакване и как трябва да се "защитиш", повечето неща който ще научиш ще са стари и могат да се намерят във тубата, но хубавото на курсът е че лектора ще спомене някой нови неща и атаки, който няма да покаже разбира се :(

3. IT познанията който ще са ти нужни са единствено работата със гугъл и тубата и десетина часа на седмица свободно време за курсът (между десетте часа не трябва да има почивки за фейсбука и разни клипчета и игри из нета).

 

п.п. Препоръчвам ти да си инсталираш линукса на диска, разцепи диска и задели един дял за линукса около 40 GB.

п.п. Ако си със настолен компютър си намери една WIFI антена, ще ти трябва.

п.п. И последно, но не и по-важност, не мисли че след курсът ще си Хаааакеееер, просто ще знаеш някой неща и ще имаш възможност да се присъединиш към "отбора" на "Black Hat", но нищо повече ;)

Но все пак това е някакво начало, така че давай учи и един ден може да стигнеш на далеко.

Успех

2