Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
fbinnzhivko avatar fbinnzhivko 1585 Точки

Защо старите курсове от основната програма са ЗАКЛЮЧЕНИ???

НАКОВ беше казал че курсовете от основата програма са отключени за всички:
https://softuni.bg/trainings/1634/databases-basics-mysql-may-2017
  Databases Basics - MySQL - май 2017

https://github.com/SoftUni-Internal/suls-issues-public/issues/91    
Проблема е докладван нищо не се случва.


Колеги кажете си мнението...

Тагове:
4
Предложения и проблеми 25/09/2017 15:41:16
murchi66 avatar murchi66 5 Точки

Защото в България е така.

Стартираш нещо хубаво и добре замислено и направено, зарибиш хората и после...

 Започваш да човъркаш, да сменяш функционалности, еб**аш мамата на добре работещите неща, бягаш от YouTube, вдигаш цените заради някакви измислени онлайн класни стаи и т.н.

3
viktor.pts avatar viktor.pts SoftUni Team Trainer 331 Точки

Проблема е отбелязан и е взет предвид. Разрешаването му не се свежда до цъкане на една отметка. Все пак е отразено преди едва три дни, цикъла на публикуване на промените при разработката на сайта е по-дълъг.

4
murchi66 avatar murchi66 5 Точки

Въпросът не е само за конкретния случай. Проблемите са генерални - общодостъпни и свободни за гледане видеа от предишни курсове от няколко седмици са заключени. И след като "разрешаването им не се свежда до цъкането на една отметка", то по-добре нещо, което работи да не се човърка и прецаква. Щото дет се вика "вместо да изпишеш вежди, избождаш очи".

1
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

Това е бъг. Чакаме dev екипа да го оправи. Съжалявам, че не мога да помогна на момента.

Наков

3
villyjord avatar villyjord 175 Точки

Ако Devs следят темата, моля да погледнат, че за сега текущите модули, курсовте, на които са и отворени, материалите на някои се отварят, а на някои не - в случая, че човек ги е плащал/карал преди, а сега не и примерно ще ре-тейква. Давам пример ако мога да съм полезен: напр. отварям JS web, Java Fundamentals, но не отварям PHP web, DB Fundamentals C# и DB Fundamentals Java. 

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

Здравей,

Дали ти се отварят всички курсове от JS Web, или само тези, които никога не са били от тип Отворен курс? Например Express в момента или Angular 2?

0
villyjord avatar villyjord 175 Точки

Аз имам JS Web записан през май. До тогавашните инстанции имам достъп, дори и някои от тях да са били и отворени курсове (160лв.). Това разбира се може да се очаква. До сегашния Node.js също имам достъп, вече без да съм записвал модула. Това пак е ОК. Интересно, че като отида на https://softuni.bg/trainings/courses и като чукна на модул Professional Modules -> JS web -> Node.js (или Express.js), до преди няколко седмици като се натискаше бутона за архива се появяваха всички минали инстанции. Сега липсват тези от Октомври и Ноември 2016 на Node.js и React.js, които тогава бяха само отворени курсове, но на 100 лв. (т.е. с достъп). Надявам се това да отговаря на въпроса ти.

Всъщност като се замисля моя въпрос трябва да се доуточни. Нормално е да имам достъп сега до JS web и Java Fundamentals, те не са в момента отворени (сори сега видях, че Node.js не е пуснат като отворен). Реалният проблем е, че точно до курсовете, които в момента са и отворени: PHP web, DB Fundamentals C# и DB Fundamentals Java нямам достъп, а за техния модул съм се записвал/плащал преди и сега мисля да повишавам/ре-тейквам. Хубаво е това да се оправи, защото курсовете си текат. Отделно е хубаво това да не е решение на парче за сега течащите курсове само, а човек платил за даден основен курс да има автоматичен достъп до всички бъдещи и минали инстанции. Писах в гитхъб на Devs, казаха, че уж е оправено и да чакам деплой, но още го няма. Надявам се съм бил полезен :).

0
25/09/2017 20:56:03
villyjord avatar villyjord 175 Точки

Извинявам се много, но за Нова Година дали има шанс?

https://github.com/SoftUni-Internal/suls-issues-public/issues/100

1
medical_boy_sf avatar medical_boy_sf 16 Точки

Докато през 2017 година това е било бъг, сега изглежда, че е съвсем целенасочена политика. Всички стари курсове, за които не си се записвал, са заключени. Явно дотук беше с "безплатния обяд" и "за любознателните и тези, които вървят преди другите - може да прегледате по-напредналите курсове". Ако греша, моля за извинение.

2
16/08/2021 13:24:31