Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
justbuddy09 avatar justbuddy09 3 Точки

C# Как мога да използвам long вместо int в TimeSpan за секунди

Здравейте,

как мога да използвам long вмето int в TimeSpan-а за секундите? В момента на втория ред, където е променливата totalSeconds, ми мрънка Argument 3: cannot convert 'long' to 'int'

long totalSeconds = filterSeconds + uploadTimePhotos;

var totalTime = new TimeSpan(0, 0, totalSeconds); // how to use long here?

Това е лекцията: https://youtu.be/JxCvfL0xY3c?t=2716 (това е лекцията, копирал съм линка на точното време, на което се показва кодът)

Това е задачата в judge(номер 19): https://judge.softuni.bg/Contests/206/Data-Types-and-Variables-Exercises

Това е моят код: https://github.com/justbuddy09/CSharp-Fundamentals-January-2017/blob/master/Data%20Types%20and%20Variables/Exercises/TheaThePhotographer/TheaThePhotographer.cs

* CODE UPDATED - 100/100

* ВАЖНО *

Когато променя променливите от long на int, judge отчита 70/100. В противен случай извиква грешката, която съм посочил в началото.

Тагове:
0
C# Fundamentals 28/09/2017 22:58:44
bogdanalov avatar bogdanalov 16 Точки
Best Answer

Здравей,

 

При Math.Ceiling му задай да го cast-ва към long и при TimeSpan-а го направи така: TimeSpan.FromSeconds(totalSeconds). Предполагам, че така ще ти проработи.

0
justbuddy09 avatar justbuddy09 3 Точки

Без резултат.

0
bogdanalov avatar bogdanalov 16 Точки

https://pastebin.com/Ug4Lxgbj  Ето решението ми. 

0
justbuddy09 avatar justbuddy09 3 Точки

Благодаря ти. Чрез твоя код видях къде съм допуснал грешки, благодаря ти. Нанесох промените директно върху моя код. Кодът е ъпдейтнат.

1
justbuddy09 avatar justbuddy09 3 Точки

Благодаря ти за отделеното време. Колегата @bogdanalov  ми помогна да се справя с проблема.

0
Soprin avatar Soprin 105 Точки

Трябва единствено да си промениш всички променливи които взимаш от потребителя на long и да замениш този ред

var totalTime = new TimeSpan(0, 0, totalSeconds);

с този: 

var totalTime =  TimeSpan.FromSeconds(totalSeconds);

0
justbuddy09 avatar justbuddy09 3 Точки

Благодаря ти за отделеното време. Явно при първоначалната ми редакция не съм направил нещо както трябва и това ме е заблудило. Чрез на колегата @bogdanalov кода разбрах също къде греша.

0