Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
KristianVasilev avatar KristianVasilev 6 Точки

Предложение по отношение на преподаването.

Здравейте, с това, което ще напиша по-долу не искам никой да се чувства засегнат по никакъв начин, а именно обратното.

 

Мисля, че именно сега, когато трябва да поемем този обем от информация, за този кратък срок от време е от много голямо значение как ще ни бъде поднесена тя. В този ред на мисли, искам да кажа, че поне според мен това не се получава с лектора Боян Михайлов. Не искам да го засегна по никакъв начин, но това да говориш и да обясниш, това което знаеш на група от хора не е за всеки, то си е просто дарба. Аз лично срещам много големи проблем с това да разбера, това което обяснява. Беше се подготвил доста повече от предната тема във форума и беше по-добре, но това не беше откъм обяснение, а откъм начин на работа. На мен ми е голям проблем да разбера кода с тези готови файлове и примери, които се дават в негова лекция. Може да си помислите, че не задавам/е достатъчно въпроси, но не е така, пита се постоянно, а тогава става още по зле. Навлизаме в едни дълги теми на разговор, които ни поглъщат една голяма част от време и просто ме губят, специално мен, отвсякъде. Трудно ми е да седя съсредоточен в една лекция, на която се отделя толкова много време в говорене без писане. Мисля, че сега влизаме в една сложна част от програмирането, ООП-то, което ако не бъде разбрано ще е голям проблем. Г-н Малезанов успяваше досега да запълва дупки преди всяка лекция, като ни пита дали имаме въпроси на слайда, на който са изброени нужните неща преди да започнем с новата лекция, но не мисля, че ще има физически времето да прави, това сега, когато имаме ООП и искаме да решаваме възможно най - много задачи в неогово присъствие. Исках да предложа, ако е удобно на Г-н Малезанов и Г-н Михайлов и разбира се ако са съгласни от екипа на Softuni да се направи някаква размяна от сорта на Г-н Малезанов да води лекциите, а Г-н Михайлов упражненията или нещо подобно, тъй като мисля, че е наистина важно как ще ни бъде преподаден материалът от сега нататък. Не искам да обидя Г-н Михайлов по никакъв начин и се надявам той да ме е разбрал, а ако съм Ви обидил с нещо, то се извинявам.

 

 

Поздрави, Кристиан.

Тагове:
4
PHP Web Development Basics 28/09/2017 20:47:13
mihailovygmail.com avatar mihailovygmail.com 8 Точки

Здравейте, Кристиан,

Принципно темата за рекурсия и функционално програмиране е за напреднали и не би трябвало да бъде точно тук в програмата! Аз бих я сложил чак след ООП и MySQL, а може би дори не в този курс. Съжалявам, че съм ви загубил като слушател и не съм намерил подходящ и разбираем пример, който да напиша и обясня пред вас, така че да го разберете. 

Поздрави,

Боян Михайлов

 

 

 

 

 

1
Smytt avatar Smytt 29 Точки

Налага се да се съглася с теб.

И аз не искам да нараня ничии чувства, нито някой да се чувства засегнат, но аз също имам голям проблем с поемането на ифнормация от Боян. И ако тук говорехме за безплатно хоби и запълване на свободно време, може би щях да си кажа - е, колкото - толкова, нали е за фън. Ситуацията обаче не е такава - всчики курсисти (клиенти) сме платили 300 - 400 лв за този модул, отделяме стабилна част от времето си, за да слушаме лекции и пишем задачи и залагаме много на това - от това зависят бъдещите ни професии. Аз самият в момента не работя, за да мога да отделя максимално време на това. Именно заради това и аз споделям опасенията си, че лекциите на Боян не въвят добре. Не искам да изтъквам конкретни примери, за да не стане дребнаво, но колегата е прав - това е изкуство и определено не е за всеки.

Та - подкрепям идеята за тазмяна на ролите с две ръце.

И аз се надявам Боян да не се засегне - не слагам никаква оценка на професионалните му умения като програмист - не бих могъл. Оплакванията ми биха били насочени към абсолютно всеки, който не deliver-не качеството което очакваме и познаваме в софтуни.

1
mihailovygmail.com avatar mihailovygmail.com 8 Точки

Здравей Кристиан,  Здравей Smytt,

Предложението за размяна на ролите вече е комуникирано с екипа и подложено на обсъждане. Не виждам причина да изпитвам негативни чувства или да се чувствам засегнат от написаното, защото виждам, че споделяте искрено. 

Оценявам, че засега ми е трудно да пиша добри примери на живо и пред онлайн аудитория, съпроводени с качествени обяснения. Това е уникална характеристика в начина на преподаване в Софтуни, но не е лесно постижима и изисква тренинг. Засега моят тренинг в тази посока е 2 лекции и курс за трейнъри  в Софтуни (т.е. скромен)

От друга страна говоря пред публика от 2003 г., но в хуманитарната сфера (завършил съм курсове по комуникации и масмедии, и омилетика). Говоренето пред публика е изкуство. Но понякога бързаме да квалифицираме някой като бездарен, когато в действителност му липсват умения. Така че по точката за "дарбата" ще си запазя правото да считам, че я притежавам.

С пожелания за приятна вечер,

Боян Михайлов

П.С. Тъй като най-вероято ще се видим и утре, имам молба, ако имате коментари върху лекцията, да ги изпратите на е-мейла ми.

0
01/10/2017 19:33:05
Smytt avatar Smytt 29 Точки

Радвам се, че приемаш коментарите ни без излишна емоция.

Мисля, че всички разбират, че никой не се е родил научен (особено прохождащите в програмиранет - като нас). Въпросът и проблемът лежи единствено в това, че очакваме хора с опит в програмирането и преподаването му да ни предават знанията си - синиъри, а не джуниъри (в tutoring-a).

Тези с малкото опит преподават в предварителния курс, което е напълно приемливо - курсът е безплатен, подготвителен, веднъж седмично и се провежда в "свободно време".

 

 

0
Pand0ra avatar Pand0ra 42 Точки

Точно пък този курс и този екип са супер. Доколкото виждам на лекциите се редуват двамата и това е супер тактика. Мисля, че и двмата преподават много добре и качествено, за разлика от други курсове в СофтУни. Никога не съм имала идеята да уча PHP,  но тези двамата направо ме грабнаха от раз. Относно воденето на лекциите и упражненията, толкова ясни обяснения и изнасяне на материала, съм виждала в изключително малко курсове тук и този е един от тях. Жалко, че съм пропуснала точно това издание на курса.

0
23/03/2018 17:15:21