Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Iamnikkysiderov avatar Iamnikkysiderov 11 Точки

Къде е най-подходящо да кандидаствам?

Здравейте, 12 клас съм и според оценките ми до момента, който не са най-добрите (оформят се - Математика 5, Английски 6, Физика 5 и да кажем ДЗИ по български около 5,40-5,70) се двоумя къде е най-подходящо да кандидаствам в специалност от сорта на информатика, информационни технологии, софтуерно инж. и тн..

Ако може да ми дадете някакъв съвет за това къде да се насоча?

Тагове:
0
Общи приказки
ioannah avatar ioannah 18 Точки

 Аз нямам много опит с това тъй като сега съм 11ти клас.Обаче от това което съм видяла мисля че в България в държавен университет няма да получиш опита, който е нужен за да се реализираш.Там не се набляга на практиката а на установения ред от преди години. Самият ти ще се демотивираш от цялата система на която ще станеш свидетел. И поне половината от предметите ти няма да са ти по специалността.

 Най-добре си продължи в Софтуни, където ще получиш много повече практически умения и пак можеш да вземеш кредитирана диплома от университет партньор. Същевременно има опция и да си намериш работа. Много добър вариант също е да учиш в чужбина, изкарай един сертификат по английски и се напъни за физиката и математиката. Сигурно знаеш че имаш право да си поправиш 3 годишни оценки от миналите години с изпит.

 Ако проучиш ще видиш че има много варианти, обаче въпросът е от какво ще имаш най-много полза.

 

1