Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

изпит на 22.10

Така изпита наближава и имам няколко въпроса?

1. Изпита е 6 часа това означаав ли че,ще е като programing basics всички задачи дадени от самото начало и с възможност да излизаме,когато поискаме.или ще е като в основната програма 10 задачи за първите 3 часа почивка и още 10 задачи за 2та част. Защо питам? Просто понякога човек има нужда да презареди да изпуши цигара да се разсее като забие в някоя от задачите,а особено при заявките мога да сбъркаш една запетая и да загубиш примерно час,докато го видиш.SQl грешките са ужасно описани.

2. За изпита ще ни бъде дадена база данни и да работим с нея? Или ние сами ще си направим такава? Защо питам,примерно в car rental задачата от datatypes упражненията,явно има определени constraints и дата типове които трябва да са задължителни,а това е нещо което примерно се определя от този които прави базата данни.

3. И предполагам че,ще можем да ползваме heidi или които каквото там е избрал,но ще можем ли да използваме генериран код от помощната програма,или трябва да пишем сами заявките си.Аз реално не виждам как judge ще направи разлика как е генериран кода,но на последните упражнения и лекции постоянно се повтаря сами да пишем заявките си...

Тагове:
1
Databases Basics - MySQL
fbinnzhivko avatar fbinnzhivko 1582 Точки

1.6 часа почивка когато искаш. Всички задачи накуп. 

 2. Сам си правиш базата  по дадена схема с описание. Виж предни изпити в Judge.

3.За заявките може и на Notepadd ++ да ги пишеш стига да са верни. Програмата която ползваш няма значение. 

0
H.Stoyanov avatar H.Stoyanov 115 Точки

Няма да се повтарям с колегата, за това ще отговоря като допълнение на третия въпрос.

Не се учи да ползваш генерирани заявки (код), удобен е за начинаещи, но когато трябва да разбираш какво прави става трудно. Най-добре се научи да си пишеш заявките сам, не е толкова сложно.

Поздрави и хубав ден! cheeky

1
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

хах аз мога да си ги напиша.. просто ми стана интересно уоу.. Тоя изпит ще го отвея това е просто малко по-различно Linq. запълвам си времето преди ST модула. А затова как е изпита е важно дотолкова че аз обичам да правя паузи..На programing fundamentals това ми беше малко проблем с 3те часа без прекъсване и взех да  тренирам за по 3 часа нон стоп.Затова ми беше интересно този как ще е.

А за предните изпити засега нямам време за съжаление,може би следващата седмица ще успея да ги огледам real life >>> онлайн обучение/ предни изпити.

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

добре е само аз ли имам проблеми с записването за изпита, айде миналата седмица беше неактивно да кажем че е било заради това. Но сега като се опитам да се запиша за изпита ме препраща към страницата за плащания а  аз вече съм си платил изпита...а от рецепцията 2 дена немогат да вдигнат телефона...

0