Loading...
tania_92lp avatar tania_92lp 11 Точки

07. Left and Right Sum

Здравейте, 

Имам проблем със задача 07. Left and Right Sum.

Как мога да си разбия string думата, която потребителя въвежда на отделни букви?

Поздрави :)

Тагове:
0
Programming Basics
Knightwalker avatar Knightwalker 38 Точки
Best Answer

Здравей,

Аз я реших по следния начин, има един много удобен метод за проверка на дължината на стринга, който може да използваш последния начин във for цикъла:

for (int i = 1; i < word.Length; i++)

Демек, цикъла ще се повтори толкова пъти, колко е дължината на думата. От там вътре в самия цикъл изпозваме нещо като масив по следния начин:

if (word[i] == 'a') { sum = sum + 1; }

Дефакто задаваме на променливата word да провери при първото въртене на цикъла, дали първата буква отговаря на а, ако да, добавя +1 по условието на задачата. Така го правиш за всичките гласни. 

Аз го реших така: 

using System;

namespace VowelsSUm
{
    public class Program
    {
        public static void Main()
        {
            string word = Console.ReadLine();
            int sum = 0;

for (int i = 1; i < word.Length; i++)
            {
                if (word[i] == 'a') { sum = sum + 1; }
                if (word[i] == 'e') { sum = sum + 2; }
                if (word[i] == 'i') { sum = sum + 3; }
                if (word[i] == 'o') { sum = sum + 4; }
                if (word[i] == 'u') { sum = sum + 5; }
            }
            Console.WriteLine(sum);
        }
    }
}

Успех :) 

0
07/10/2017 13:58:35
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.