Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
marto223 avatar marto223 2 Точки

Проблем с 12та задача от домашното за методи...

Нямам си никаква идея какво се изисква от мен в тая задачка... не разбирам условието .. :/ ще се радвам ако някой ми го разясни на по ниско ниво :/ не знам какво е  Master Number и не намирам информация в интернет :/

https://judge.softuni.bg/Contests/Compete/Index/305#11

Тагове:
0
Programming Fundamentals 07/10/2017 19:35:08
Samuil_Dechev avatar Samuil_Dechev 35 Точки
Best Answer

Това, което се иска е да измислиш как да подложиш всяко число в определен интервал на трите проверки и ако ги мине и трите да го принтираш.Единият вариант е да третираш цялото число като стринг, на който да парсваш всеки отделен символ, но това може би е по-бавно от другия вариант, в който позлваш някаква помощна променлива и третираш числото без да го стринваш.Отделните цифри на число може да достигаш така:  

 

while (number>0)

{

int currentDigit = number%10;

 

number/=10;

}

Mirror проверката е малко по-тегава, но въпросния достъп до цифрите и в нея ще ти свърши работа. В случай, че обяснието ми е достатъчно неясно, ето още по-неясното ми решение : )

https://github.com/samuilll/BeginnerExams/blob/master/PrgrammingFundametnalsFast/MthodsAndDebbugingExersises/Task12MasterNumber/Task12MasterNumber.cs

0
Vladova avatar Vladova 0 Точки

Еха, достатъчно не ясно се получи, но благодаря за указаната помощ...

0
Jeliozver avatar Jeliozver 356 Точки

Е не мисля, че същестува като термин просто така са избрали да се казва, число, което отговаря на трите условия от задачата. Трябва да направиш три метода, които да проверяват дадено число и ако и трите метода ти връщат положителен отговор го принтираш.

0