Digital Nomads Hackathon ще се състои на 21-22 октомври

ХАКАТОН ЗА СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ

Смяташ ли се за иноватор? Имаш ли идея как новите технологии могат да се приложат към бежанската криза? 

Може ли blockchain може да се използва, за да се даде достъп до банкова сметка на тези, които нямат документи? А може ли бежанците да бъдат наети на работа за предоставянето на human-in-the-loop услуги за тренирането на машинно учене?

Всички програмисти, дизайнери, предприемачи и социални иноватори са поканени да се включат в хакатона за дигитални номади, организиран от Представителството на ЕК в България, A Hub, HITL и Begital.

В продължение на два дена, участниците ще бъдат разделени на отбори и ще трябва да създадат технологично решение на един от три проблема, с които се сблъскват бежанците в България. 

Проблемите, които ще бъдат зададени, ще се формулират на сесия за дизайн мислене с представители на НПО сектора, проведена от Innovation Starter Box, и ще бъдат съобщени на участниците деня преди събитието. Повече за сесията тук: https://web.facebook.com/events/496550714042841

Събитието е базплатно и изисква регистрация, която е индивидуална. Регистрирайте се тук: https://hitl.typeform.com/to/p83AeD

Научете повече за програмата, журито и събитието от тук.