SSD на лаптоп
Здравейте, мисля да си закупя този лаптоп https://www.ozone.bg/product/laptop-acer-predator-helios-300-intel-core-i7-7700hq-up-to-3-80ghz-6mb-17-3-fullhd-1920x1080-ips-anti-glare-hd-cam-16gb-ddr4-1tb-hdd-nvidia-geforce-gtx-1060-6gb-ddr5-802-11ac-bt-4-0-backlit-keyboard-linux-black/ въпросът ми е дали мога да си добавя после SSD диск, защото ми трябва, а съм се спрял на този лаптоп. който няма SSD. Благодаря предварително !
Спрял съм се на него защото ще пазарувам от Ozone.bg и това за сега най-много ме впечатли. Търся нещо, което няма да има проблем в близките години да подкарва тежки игри на високо качество
Здравей,
1. Относно SSD можеш да подкараш на всяка машина. Следствието от това ще е бързодействие. Последиците може да си прецакаш данните. Защо? - Защото трябва да се внимава какъв тип SSD ще се сложи и за какво ще се ползва. Имай предвид, че SSD-та не са много издръжливи във времето, особенно евтините. има няколко основни параметъра които трябва да се взимат под внимание при избора на SSD.
2. Допълнително можеш да си сложиш втори диск с по голям капацитет задължително на 7200rpm. Добавя се на втори слот или на мястото на ДВД-то, като самото ДВД можеш да го ползваш с външна кутия през USB интерфейс примерно.
3. Ако ще натоварваш машината подобре да вземеш нещо качествено - примерно HP или DELL. При такива машини всичко е оптимизирано спрямо елементите и в дълъг план на ползване винаги остават номер 1.
4. Внимавай за процесора, не всичко е само генерация.
5. RAM паметта също е важна колктото повече толкова повече. дори да не успееш да имаш 32GB в началото, е добре да имаш възможност да добавиш над 8 или 16GB.
Смених стария 8 годсишен HP EliteBook Mobile Workstation 8730w с Q900 процесор, който надградих с SSD 256GB с този вариант, който си взех преди 2 месеца: Единствения проблем за стария лаптоп е, че не мога да увелича RAM паметта над 8GB. Иначе работи безотказно.
DELL Precision M4800
Дисплей: 15.6" FULL HD
Процесор: Intel Core i7, 4800MQ 2700Mhz 6MB 4 cores, 8 threads
RAM памет: 32GB DDR3
Хард диск: SSD 512 GB
Видео карта: NVIDIA Quadro K2100M
Оптично у-во Slim DVD-RW
Интерфейси USB 3.0,
Без операционна система
Camera WWAN HDMI eSATA DisplayPort
Батерия Статус ОК, Нова
Гаранция 12 месеца (може да се удължи с 1 година)
Все още не съм сменил ДВД-то с HDD, но и това ще стане като ми остане време да прехвърлям информацията.
Ако имаш нужда от помощ пиши ми на лично.
Поздрави