Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
daridobi avatar daridobi 1 Точки

Как протича изпитът?

Може ли някой да ми разясни как протича самият изпит .... като например с личен лаптоп ли трябва да сме или от там всичко ни предоставят .... и т.н.

Благодаря...

Тагове:
1
Въпроси за SoftUni 14/08/2014 13:44:55
Anonymous:
На въпроса е отговорено.
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1548 Точки

Има компютри в залите, но са ограничен брой. Препоръчително е да имаш собствена машина - друго е и да си си свикнал на нея. Ако ще ползваш настолен от залите - ела по-рано, за да се настаниш и да подготвиш каквото ти е необходимо.

По време на изпита (по всяка вероятност, последните 2 изпита са ми признати, защото съм ги взимал на друго място и не мога да ти кажа със сигурност, но предполагам, че не е отменено все още) трябва да си изтеглил и пуснал Sentinel Клиент - можеш да го намериш в dropdown менюто, което се появява при цъкането в/у потребителското ти име горе в navbar-a. 

По време на изпитът нямаш право да използваш средства за комуникация - skype, facebook, mail и т.н. Както и нямаш право да общуваш с други хора. Имаш право да използваш интернет за всички други цели - Търсене в google, търсене на код и т.н, както и имаш право да си подготвиш всякакви "пищови" предварително.

След изпитът нямаш право да изнасяш информация относно задачите до определения за това deadline. (Няколко часа след края на последния изпит от "сесията").

1
14/08/2014 13:47:12
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Здравей.

На изпита може да ползваш свой лаптоп или да седнеш на един от стационарните компютри в залата. На тях има инсталиран необходимия софтуер. Ако разполагаш със своя машина ти препоръчвам да дойдеш с нея, защото ще ти е много по-удобно и би работил по-бързо в среда, коато познаваш. Ако ще ползваш машина от залата - препоръчвам ти да дойдеш един-два пъти, да си избереш машина, да и разучиш средата и да свикнеш с нея. Евентуално си настрой shortcuts и т.н.

ТУК може да видиш графика на залата - когато няма събитие е отворена за свободен достъп - може спокойно да дойдеш и да си работиш на компютрите. Освен това винаги има кого да питаш, ако има какво да питаш :)

0
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 389 Точки

Здравей,

Повечето от нас са с лични лаптопи. Ако нямаш, трябва предварително да се свържеш с екипа на Софтуни, за да ти запазят настолен компютър. На самия изпит ти дават листи с пет задачи, които ти трябва да напишеш и качиш в Judge системата. Предполагам, че имаш акаунт там. При нас изпитът беше шест часа с включени две почивки - по една на всеки два часа. Системата веднага ти връща точките.

0
Petya avatar Petya 2460 Точки

Позволявам си да те поправя - няма подобно нещо като "свързване с екипа и запазване на компютър". Просто всеки идва и сяда, където е свободно (или през място от съседчето, ако има по-малко хора на изпита).

0
rafatpc avatar rafatpc 52 Точки

Ако имаш собствен лаптопа можеш да си го вземеш, иначе в залата, както може би знаеш, има настолни компютри, които можеш да използваш.

 

В началото на изпита ти дават принтрирани условия на задачите, които след като свършиш трябва да върнеш на някой от екипа.

После ти дават паролата за достъп в Judge системата до съответния изпит. Там поставяш кода, който си написал и след няколко секунди ти казва колко точки имаш на съответната задача. Можеш да си проверяваш задачата, като се пази последният резултат (не съм сигурен дали се пазеше последният резултат или най-високият).

По време на изпита ти проверяват и личната карта, за да те чекнат в листа. И общо взето е това, ако имаш други въпроси - питай! :)

0
a.angelov avatar a.angelov 1316 Точки

Най-високият резултат се пази.

0
daridobi avatar daridobi 1 Точки

:) т.е. отивам там само със знанията си и така .... :) благодаря ти ... мисля ,че вече ми е напълно ясно как стоят нещата с изпита .... благодаря

0