Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
keller avatar keller 45 Точки

[Useful Info] SublimeText + XAMPP - Удобна системка за дебъг на PHP

Ето Build Система - малко скрптче което ще ви помогне да дебъгвате PHP в sublimetext :

"shell":true,
"cmd": ["cp", "$file", "C:\\Progra~1\\xampp\\htdocs\\mySite", "&", "C:\\Program Files (x86)\\Google\\Chrome\\Application\\chrome.exe", "127.0.0.1/mySite/$file_name"]

}

 

Правите нова build system (Tools -> Build System -> New) и го копирате. За да проработи трябва да смените "C:\\Program Files (x86)\\Google\\Chrome\\Application\\chrome.exe" със местополжението на браузъра ви. Може да го копнете от иконка.

Също трябва да смените "C:\\\"Program Files\"\\xampp\\htdocs\\mySite\\" и "127.0.0.1/mySite/$file_name" със директорията във която искате да ви е сайта. ( във xampp\htdocs се слагат) ( или просто да си я направите, трябва да съществува )

Това което скриптчето прави е копира файла и го пуска през зададения браузър. не е баш толкова удобно като PHPStorm но е по-удобно от нищо за желаещите да пишат на съблаим.

Ако не работи може да бъгва може да е проблем с escape на празното място на windows path. За това ако имате празно място в Path-а може да го escape-нете със кавички.

Крайния резултат е като натиснете ctrl-b ви отваря файла от сървъра.

Едит: Моя грешка, оправих скрипта.

Едит: Забравих да спомена, трябва да ви е включен apache server от xampp

1
PHP Web Development Basics 14/08/2014 16:23:46
vdraganov avatar vdraganov 4 Точки

Мерси, Useful Info! :)
Само ще добавя, че за WindowsOS (което предполагам, че не ти е системата), "cp" връща грешка и трябва да се смени на "xcopy", казвам понеже бая ме измъчи тая щуротия... LOL

BTW, ако можеш да дадеш някакъв съвет(или срипта, най-много ще помогне :D) как да си настроя build-system за PHP, ще съм много благодарен, че нещо не ми се получава :Х

1
keller avatar keller 45 Точки

За windows е но е моя грешката - защото ползвах cygwin. Всеки случай - в момента ползвам тази билд система и нямам проблеми, освен че не опреснява ами зарежда нов таб.

0