Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
sssabina avatar sssabina 2 Точки

Изпитни задачи от минали издания на курса - проверка в Judge

Здравейте, пробвам се с изпитните задачи след темата "Прости пресмятания" Решавам ги и получавам от конзолата отговори, точно както е описано в дадения пример. При проверка в Judge системата, обаче, не получавам максимален брой точки, а 80/100 и 75/100. 

Чудя се каква е причината? Може би системата очаква някаква проверка за допустимост на входните данни или нещо друго, което засега не е включено в първите две теми?

0
Programming Basics
sevgin0954 avatar sevgin0954 556 Точки

Дай условието и твоя код за да ти кажа къде бъркаш

0
sssabina avatar sssabina 2 Точки

Задачата е за шивашкия цех. Видях къде ми е грешката - отговорът е с точност до втория знак, а не точно с два знака след десетичната запетая. Коя функция трябваше да ползвам?

.....

Console.WriteLine(Math.Round((s1 + s2), 2) + " USD");
Console.WriteLine(Math.Round(((s1 + s2) * 1.85), 2) + " BGN");

.......

0
sssabina avatar sssabina 2 Точки

Задачата за шивашкия цех, проблемът явно е в точността на изходните данни. Моите са с точност до втория знак, а не с точно два знака след десетичната заетая:

...

Console.WriteLine(Math.Round((s1 + s2), 2) + " USD");

Console.WriteLine(Math.Round(((s1 + s2) * 1.85), 2) + " BGN");

...

Отговор:   34294,1   , а не  34294,10

0
17/10/2017 15:48:47
BalioFVFX avatar BalioFVFX 40 Точки

Вместо:

Console.WriteLine(Math.Round((s1 + s2), 2) + " USD");
Console.WriteLine(Math.Round(((s1 + s2) * 1.85), 2) + " BGN");

Използвай:

Console.WriteLine($"{s1 + s2 :f2}" + " USD");
Console.WriteLine($"{(s1 + s2) * 1.85 :f2}" + " BGN");

 

0
18/10/2017 16:02:11
sssabina avatar sssabina 2 Точки

Благодаря. На първия ред вади отговор f2 USD   , не разбрах защо....втория е ОК

Успях да се справя само така, ама не ми харесва:

Console.Write("{0:F2}", (s1 + s2));
Console.WriteLine(" USD");
Console.Write("{0:F2}", ((s1 + s2) * 1.85));
Console.WriteLine(" BGN");

0
BalioFVFX avatar BalioFVFX 40 Точки

Здравей, принтира грешен резултат, защото бях залепил :f2 до s2. Редактирах отговора си! 

0
18/10/2017 16:04:42
shestakov avatar shestakov 0 Точки

Колега можеш ли да покажеш кода си ,защото при мен задачата издържа първия тест,а на следващите гърми.И не знам къде бъркам.

 

0