Errors IntelliJ - cannot resolve symbol "Scanner"/ cannot resolve method nextLine()
пиша кода на задачите: "p04_ConcatenateData" и "p03_Greetings" от Simple Calculations Unit.
непрекъснато ми дава тези грешки!
*cannot resolve symbol "Scanner"
*cannot resolve method nextLine();
Някой може ли да ме светне защо?
Мерси!
..................
public class p04_ConcatenateData { public static void main(String[]args){ Scanner scanner = new Scanner(System.in); String firstName= scanner.nextLine(); String lastName= scanner.nextLine(); int age = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); String town = scanner.nextLine(); System.out.printf("You are %s %s,a %d-years old person from %s", firstName, lastName, age, town); } }
Благодаря ти, veronikaaa86 ! :)
Подкарах кода и Judje-a ми го прие, но сега не мога да въведа имената (в случая) на IntelliJ.
Дава ми това съобщение - "Process finished with exit code 0."
Знам, че е супер бейсик, но някой може ли да ми го обесни.
Мерси!
Хммм интересно защо, даже си копирах това, което съм ти написала като код в IntelliJ и си ми тръгна както трябва. Въведох си имената, годините и града и след това си изписа това, което трябва.
"Process finished with exit code 0" - Това си го изписва след всяка работеща добре, без грешки програма.
Ако искаш цъкни и "Run" и после направи един screenshot да видя какво се случва, защото няма логика да не тръгва както трябва :)
Здравейте извинявам се че не е по темата но аз има проблем с едино от упражненията също на няколко етапа когато напиша кодът
Public class hellojava{
public static void main(String[]args){
System.out.printIn("Hello Java");
}
}
Въпросът ми тук е понеже за думата (PrintIn) ми я дава че е грешно написана и не мога да довърша програмата като когато премахна (In) ми дава че всичко е на ред може ли малко помощ поне и следващите ми упражнил мисля че не вървят по тази причина
Мерси