Objects and classes, 07. Andrey and Billiard.
Здравейте имам проблем със 7-ма задача. Взимам 60/100. Рабрах къде ми е грешката, нямам проверка за case-овете, в които един и същи клиент си купува нещо пак и съответно ако си купува същото нещо. Проблема е, че не мога да го имплементирам. Разгледах чужд код, но не успявам да пренеса логиката към моята задача, а не искам да копирам чужда работа. Може ли някаква насока къде и как да имплементирам тези проверки? Като цяло не се справям с това да опиша условията. Мисля че трябва да използвам lambda expressions, които, до колкото виждам, са доста по напреднали от това, с което се занимавахме като ги учихме.
Ето го кода ми: https://pastebin.com/ZanjQwZ4
Това, което ми хрумна е да се опитам освен да прочета 1 обект клиент в метода, които съм написал(ReadClient()), направо да напълня лист с клиенти, да го филтрирам по критерий и тогава да го return-на към мейн метода, където да сметна сумата и да го отпечатам, но просто не мога да го разпиша това нещо.
Изобщо добра идея ли е да правя методи, които четат инпута при такива задачи? Или директно да си чета инпута в мейн-а? Видях го преди време, като разглеждах код и ми хареса като концепция, но все повече ми се струва, че ми прави задачата по сложна, но не и по четима.