[Homework], [Judge] DB Advanced - Entity Framework - Defining Classes - Pr. 01 Define a class Person - Upload problem - Compile time error
Колеги,
Още на първата тема, първа задача имах някакъв проблем, чието разрешаване ми отне половин ден...
След като направя задачата (създам класа и пейстна дадения ни код в Main-a), правя всички стъпки както бяха обяснени на лекцията, т.е.:
махам namespaces;
всичките ми класове са public;
билдвам проекта (или направо го стартирам с Ctrl + F5);
отварям папката на проекта и правя ZIP архив БЕЗ bin и obj папките;
ъплоудвам в Джъдж.
И получавам Compile time error.
Пробвах различни варианти на кода - автоматични пропъртита, пропъртита с полета, без конструктори, със конструктори... Дори взех от колега готово решение - неговия zip взема 100/100, когато аз копирам неговия код в моя проект и го кача - отново compile time error!
Пълният текст на грешката, която получавам е това:
След часове ровене и сумати опити, установих че проблемът май е в версията на .NET Framework, която е посочена, когато правя новия проект. .NET Framework версия 4.7 не работи, пробвах и с версия 4.6.2, също не работи, работеща за мен се оказа версия 4.5.2.
Пиша всичко това, за да питам някой който има идея - проблемът който имах дали се дължи наистина на това че Джъдж не поддържа проекти с .NET Framework версия 4.7, или се дължи на нещо друго? Ако наистина не поддържа 4.7. би било добре да се включи това като инфо в задачите за домашно, за да знаем как да си правим проектите и да не губим часове докато открием, че грешката не е в нашия телевизор...