Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
lapd87 avatar lapd87 101 Точки

Предложение за промени

Здравейте на всички,

чудех се да пиша или не, но в крайна сметка първо че не се случва за сефте, а и ако се направи нещо по въпроса ще има полза за всички ни.

Към момента са почти 24 часа от упражненията в петък, а още няма качено видео (чак като рефрешвам се чудя да няма грешка при мен..). Мисля че генерално трябва да се промени нещо. Първо онлайн студентите в повечето случай са хора без излишно време следователно всяка свободна минута трябва да гледат видеа или да решават задачи, но в случая аз цял ден не мога тъй като все още не е качено въпросното видео. И второ не че не може човек да решава други задачи, не че не може да гледа стари видеа и не че не може да намери какво друго да прави, но при положение че си плащаме почти колкото присъствените студенти, а реално разходите за нас по мое мнение са в пъти по-малко, заслужаваме да получаваме нещата навреме. Дали ще намерим време да ги гледаме веднага или не вече си е наша работа, но те трябва да са налични. Разбирам че няма как за курс приключил в 10 вечерта да се качат тогава, но до обяд на следващия ден е повече от разумен срок от моя гледна точка. Вярно може и технически проблеми да има, но пак казвам това не е за първи път, а не вярвам всеки път да се случва нещо.

Моля най-учтиво да предложението ми да се вземе в предвид и видеата да се качват в по-кратки срокове. 

Така, а сега и по проблем нумеро дос.

Хора, моля повярвайте има и такива животни като човек без фейсбук! Стига сте комуникирали само с този фейсбук. На едно от последните видеа някой от лекторите каза че ще се даде информация предварително върху кои изпити ще се решават задачи другата седмица в подготовката. Е хубаво че ще се кажат ама защо трябва това да става във фейсбук? Още не виждам тема във форума кои ще са задачите (считам че вече на 100% са ясни, а може и във видеото което липсва да е казано, но...). В крайна сметка не ми е работа да пускам тема за да питам и на повечето хора не им е работа да ми отговорят на такава тема. Работа на лекторите е те да качат тези неща във форума, пък после ако искат и на Марс да пратят линк. Имайте впредвид че дори за задачите ако не се комуникира през форума, а основно го правите във фейсбук, какво ще остане за хората след нас? Нали не вярвате че ще сме последния курс в СофтУни или че другите след нас няма да имат същите проблеми?

Предлагам лекторите по-често да молят(напомнят) хората да ограничат комуникацията  във ФБ (било то въпроси или отговори), а да се насърчи пращането на линкове, които да имат въпрос/отговор написан във форума, който за разлика от ФБ е достъпен и през Чичко Гугъл :)

Моля хората с мнение по въпроса да пишат независимо какво е, в крайна сметка истината е някъде там :)

П.С. И не хейтете моля :) колегата с мнението/предложението за Венци здраво отнесе минуси и защо? Изрази си мнението пък било то и остро и каквото и да го наречете друго. Може да е прав може да е крив (сигурно е седнал), но защо да се хейтим, като има хиляди други форуми за това. Пък ако ви е кеф ръгайте минуси, ще го преживеем мисля ;)

П.С. Айде успех след седмица за всички ни :) И дано нещата се променят само за по-добро.

 

РЕДАКЦИЯ:

Предложение за пращане на автоматичен мейл при простване на видео от записания курс.

Предложение за заключена тема за лекторите в която да качват необходима информация.

Предложение автоматичните мейли за отговор в дадена тема да се ограничат на един, докато не се погледне темата от човека.

Предложение  за приложение за форума.

Предложение за подраздели във форума по различните теми от даден модул.

 

П.С. Мисля че всички сме наясно че няма как всичко това да стане веднага. Някои неща може би са бърза работа други сериозна и продължителна, но идеята е да се приоритизират и сложат в to-do-list ;)

6
Fundamentals Module 30/10/2017 16:29:47
lapd87 avatar lapd87 101 Точки

А, и забравих да кажа ако някой колега счете предложенията за читави пък нека копне линка във ФБ, нема се сърдим :)

0
shady_obeyd avatar shady_obeyd 49 Точки

Колега здравей! Да те питам, какво пречи да се опиташ да решиш задачите без да си гледал видеото ? Примерно аз вече реших първите 5 задачи от упражнението, без да се налага да гледам видеото т.е. задължителните задачи и утре ще се боря с останалите 3. Мисълта ми е блъскай над задачите докато излезе видеото. Дори и да има видео ти препоръчвам да се опитваш да ги решаваш сам и тогава гледай видеото. И още нещо - ако имаш затруднения с някоя задача, винаги може да пишеш във форума. :)

0
28/10/2017 18:42:56
lapd87 avatar lapd87 101 Точки

Здравей,

както можеш да видиш написал съм го по-горе - НИЩО.. не е въпроса дали има какво да ми пречи на мен, на теб или някой друг, а че това не е редно да се случва :) В крайна сметка СофтУни е фирма и предлага услуга, а ние си плащаме за нея. Лично мое мнение е че щом човек продава нещо, а друг си го купува, е редно плащащият да си получи продаваното нещо в разумен срок.

Всичко което съм казал е от моя гледна точка, променливи има много и със сигурност съм много далеч от това дори да мога да си ги представя, но затова пък имам право на градивна критика нали? Предложил съм един разумен срок погледнато от моята камбанария, нека лекторите или хората които се занимават с това качване да си кажат гледната точка и да предложат обоснован за тях срок. За мен просто 24 часа при липса на външни фактори изглежда нереално и бавно...

0
shady_obeyd avatar shady_obeyd 49 Точки

Да прав си, но в едно от видеата още в началото, бяха споменали, че гледат да качват видеата в 4-часов срок, ако занятието е дневно или до 14:00 на другия ден, ако занятието е било вечерно. Щом не са го качили до сега явно има някакъв проблем.

0
Sleya avatar Sleya 26 Точки

Относно фейсбук съм напълно съгласен.

Аз лично нямам време да следя всеки пост там и да търся СЛУЧАЙНО нещо важно да не се е появило измежду купчина разнообразни въпроси.

Да не говорим,че ФБ подрежда постовете както си иска доста често и се губят нещата.

Предлагам лекторите да си направят една Pinned/Sticky тема във форума на Programing Fundamentals и в нея да се постват само такива новини/съобщения само от лекторите,а други хора да нямат право да пишат там.За да може,както казва колегата всеки да има достъп и да бъде отразено от всички.

1
lapd87 avatar lapd87 101 Точки

Да би било добро да се случват така нещата. Много добро предложение.

Също би било добре ако може системата да праща мейл при качване на видео. Мисля че това също би било добре, а не да рефрешвам като луд през Х минути.

0
Hofhearted avatar Hofhearted 11 Точки

Супер идея е това да закачат една тема и да пишат важни съобщения там. Помня един път имаше проблем с качването и трябваше да си теглим файловете от google drive на един от лекторите. Къде да го намерим този google drive ами във фейсбук групата. Налагаше ми се да го търся из купчинат от постове. Неудобно е

0
28/10/2017 19:12:51
someonerandom avatar someonerandom 57 Точки

Относно фейсбук- струва си да се отбележи, че те още в първата лекция насърчиха да ползваме форума повечко, а фейсбук- по-малко. Като основна причина май изтъкнаха точките, които можем да даваме/получаваме във форума, обаче мисля, че и това, че не всички имат фейсбук, се спомена. Определено опитаха.  Друг е въпросът, че да, доколкото виждам, просто никой не го прави :D 

На мен лично предложенията ти ми допадат. 

 

0
plamensio_1991 avatar plamensio_1991 2 Точки

Колега, абсолютно съм съгласен с твоето мнение, въпреки, че съм присъствена група. Дори бих добавил още една идея! Да се направи приложение за android/ios на самия форум, и да има работещи известия, когато сме се абонирали за получаване на известия от някоя тема. Смятам, че така най-бързо всеки ще открива необходимата за него информация! Струва ми се трудна задача, но не и невъзможна. :)

-1
pwnd0rum avatar pwnd0rum 35 Точки

Принципно си прав за всичко относно фейсбук и форума.., но мисля, че за това си има обяснение. Според мен форума има някои минуси, които може би отблъскват някои хора (казвам го за да се види в какво може да се подобри и да привлече повече хора). Например:
1. Няма подраздели в раздела Programming Fundamentals. Ако има различни разделения по подтеми ще е доста по-лесно да се ориентира човек - например Задачи, Организационни теми и т.н. Също така според мен трябва след рестартирането на модула всичко да отива в архив, който също е достъпен, но темите, които се виждат по дефолт да са само от текущата итерация на курса.

2. Изполването на форума се подкрепя с точки, но абсолютно не е ясно колко точки какъв принос носят, т.е. значението им е като рейтинга в торент сайтовете.., т.е. никакво.

3. Повечето хора, които използват фейсбук, често го проверяват или получават нотификации, което прави шанса да ти отговорят навреме доста по-голям и като цяло повече хора да се включат в дискусията. Както и ти си коментирал, често нямаш време да чакаш за отговор..

4. Форума доста често работи БАВНО или въобще не работи сайта като цяло.

Ако се сетя ще добавя още, но и това стига :)

 

-1
lapd87 avatar lapd87 101 Точки

За бавния форум и не работещ съм потресен цял ден, но смених току що от chrome на mozila и тук май е добре...

Иначе много добро предложение за подтемите.

За фейсбук не казвам да не се ползва, да се постват там линкове към форума.

За точките е тъмна индия и за мен...

0