Loading...
Sanity avatar Sanity Trainer 194 Точки

[Useful Info] Tech Module - Какво следва след Programming Fundamentals

Колеги,

Понеже напоследък в медиите свързани с Tech Module September 2017 се получи един счупен телефон и беше изръсена доста голямо количество частично вярна информация (накратко - грешна), относно това - какво следва след Programming Fundamentals курса, реших да изясня всичко в тази тема.

Ако вземете РЕДОВНИЯ изпит по Programming Fundamentals с оценка ПО-ГОЛЯМА или РАВНА на 5.00, продължавате в натуралния си път в Software Technologies курса.

Ако вземете РЕДОВНИЯ изпит по Programming Fundamentals с оценка ПО-ГОЛЯМА или РАВНА на 3.00, и ПО-МАЛКА или РАВНА на 4.99, имате опцията да продължите в натуралния си път в Software Technologies курса, НО ще ви бъде препоръчано да се прехвърлите в Programming Fundamentals Extended курса.

Ако НЕ вземете РЕДОВНИЯ изпит по Programming Fundamentals, тоест имате оценка ПОД 3.00, ще бъдете АВТОМАТИЧНО записани в Programming Fundamentals Extended курса.

Ако се намирате в курса по Programming Fundamentals Extended и на РЕДОВНИЯ изпит по Programming Fundamentals Extended изкарате оценка по-висока от 3.00, ще ви бъде дадена възможността да се явите на ПОПРАВКАТА по Software Technologies.

Ако се намирате в курса по Programming Fundamentals Extended и на ПОПРАВИТЕЛНИЯ изпит по Programming Fundamentals Extended изкарате оценка по-висока от 3.00, ще ви бъде дадена възможността да се явите на ПОПРАВКАТА по Software Technologies.

Горепосочоните 2 опции ще се броят като ПОПРАВКА ОТ ПРЕДИШНА ИНСТАНЦИЯ, тоест:

  • Губите всичките бонуси от домашните и оценката ви идва на 100 % от изпита
  • Ще изисква допълнително заплащане

Надявам се това да сумаризира накратко схемата с продълженията в отделните случаи на завършване на курса Programming Fundamentals.

Поздрави,
Иво Желев

6
Fundamentals Module
georgivelev4 avatar georgivelev4 2 Точки

А при явяване на първата поправка на Programming Fundamentals, ще имаме ли още бонусите или те са само за редовния изпит ?

0
Sanity avatar Sanity Trainer 194 Точки

Ако сте продължили в Software Technologies курса, и желаете да повишите оценката си, вие имате 1 единствена поправка и тя е Януари месец, на която важат бонусите от домашните от Programming Fundamentals курса.

Ако сте в Programming Fundamentals Extended курса, там важат други правила за оценяване и други бонуси. Ако сте прехвърлени автоматично в Extended курса, всички бонуси от Programming Fundamentals курса се губят.

0
31/10/2017 01:02:21
danavil avatar danavil 1 Точки

Кога е насрочена датата за първа поправка за Programming Fundamentals? Нямам възможност да се явя на редовна дата през ноември, това означава ли че автоматично ще ме прехвърлят в Programming Fundamentals Extended ? 

Благодаря.

 

0
31/10/2017 01:18:46
Sanity avatar Sanity Trainer 194 Точки

В случай че не се явите на РЕДОВНИЯ изпит по Programming Fundamentals, бивате автоматично прехвърлени в Programming Fundamentals Extended. Ще имате достъп до материалите от Software Technolgies, тъй като е вътрешен курс, а всички вътрешни курсове имат публични материали. Можете да си учите за 2-та курса паралелно и да изкарате поправителния по Programming Fundamentals Extended (Януари месец) и след това да се явите на Поправителния по Software Technologies (също Януари месец)

0
MilenaSl avatar MilenaSl 161 Точки

Доколкото разбирам - да, означава, защото неявявайки се Вие пак изкарвате оценка под 3.00, съотвено ще бъдете записан в Extended курса. 

0
rktstl avatar rktstl 2 Точки

Здравейте,

Бихте ли посочили (в случай, че вече са ясни) периода, в който ще бъде активен курса Programming Fundamentals Extended, както и датата за редовния изпит по Programming Fundamentals Extended?

Благодаря предварително и поздрави,

Десислава

0
31/10/2017 01:36:46
Stoyan66 avatar Stoyan66 0 Точки

Разписанието на целия курс го има в Excel файл, който се намира в ,,COURSE OVERVIEW”. 

0
someonerandom avatar someonerandom 57 Точки

В случай, че се стигне до поправка, и тя бъде взета, ще се получават ли пак сертификати над определена оценка, и някъде по евентуалните въпросни сертификати/ дипломи ще бъде ли отразено, че са от поправка- или просто ще си пише оценка? 

0
31/10/2017 01:14:11
bekop avatar bekop 8 Точки

Ако се стигне до поравка и тя бъде взета с оцека по-голяма или равна на 5.00, ще получиш сертификат. В сертификата не се опоменава, че изпитът е бил повишителен/ поправителен.

2
Radostta avatar Radostta 6 Точки

Благодаря за информацията!

Коя опция е в сила за хората, които няма да могат да се явят на редовния изпит по Programming Fundamentals сега на 5 ноември (не че не са го взели, просто не могат да дойдат и не са се записали за него въобще)?

0
martinesko avatar martinesko 1 Точки

Аз съм в същото положение! Моля за отговор, благодаря.

0
Sanity avatar Sanity Trainer 194 Точки

Причината по която изпитът не е взет не се взима под внимание. Но все пак положението не е фатално.

В случай че не се явите на РЕДОВНИЯ изпит по Programming Fundamentals, бивате автоматично прехвърлени в Programming Fundamentals Extended. Ще имате достъп до материалите от Software Technolgies, тъй като е вътрешен курс, а всички вътрешни курсове имат публични материали.

Можете да си учите за 2-та курса паралелно и да изкарате Поправителния по Programming Fundamentals Extended (Януари месец) и след това да се явите на Поправителния по Software Technologies (също Януари месец)

0
31/10/2017 15:09:34
MilenaSl avatar MilenaSl 161 Точки

Щом не се явите, тогава също ще имате оценка под 3.00, тъй като изобщо няма да имате оценка, следователно ще бъдете автоматично записани за Programming Fundamentals Extended.

0
Boikoff avatar Boikoff 1 Точки

А ако запиша Extended, явя се януари на изпит и го взема с висока оценка, но не се явя (или не взема) изпита по технологиите какво става?

0
xdoombringerx avatar xdoombringerx 4 Точки

Нищо особенно... курсът Software Тechnologies не е задължителен, а препоръчителен. Ако си взел курса Programming Fundamentals е достатъчно да продължиш към професионалните модули, въпроса е там че е добре да минеш Software Technologies заради кредитите, които ще ти трябват накрая за дипломата и също така да се запознаеш с различните технологии и да прецениш към какво да се ориентираш... и в двата случая е добре да го запишеш, но може и без него. Надявам се да съм ти бил полезен с информацията : )

0
Pand0ra avatar Pand0ra 42 Точки

Ако софтуерните технологии се пропуснат има ли възможност на по-късен етап от обучението да се върнем към тях и да си ги вземем?

0
iozzilina avatar iozzilina 22 Точки

Извинете, откъде ви е информацията, че  Software Тechnologies не е задължителен?

Благодаря предварително.

 

0
petkouzunski avatar petkouzunski 1 Точки

Колко ще струва явяването на Extended изпита? 

0
xdoombringerx avatar xdoombringerx 4 Точки

20 лева мисля, че беше

0
plamensio_1991 avatar plamensio_1991 2 Точки

Окей, но пак има неща които не са изяснени и моля за пояснение.

Как така, когато записвахме Technology Fundamentals модула, който включва Programing Fundamentals (с дата на започване 18-ти септември и край 5-ти ноември за 1-ва група), и Software Technologies (с дата на започване 6-ти ноевмри и край 3-ти януари, за 1-ва група), нямахме избор да запишем за Programing Fundamentals - Extended, с обяснението, че този вариант отпада, защото е неефективен? А сега, когато стана въпрос за невъзможност за явяване на изпита на 5-ти ноевмри (Programing Fundamentals), или при невъзможност за изкарване на по-висока оценка от 3.00 (поради някакви външни фактори, които включват невъзможност за учене на материала толкова бързо), този Extended вариант се появява отново, и ние автоматично биваме преместени в него и принудени да платим за изпит/поправителен (ако правилно съм разбрал)?

И другото, което искам да попитам е, какво представлява този Programing Fundamentals - Extended? Откога и докога се намираме в тази група, откога започва тя, и кога свършва тя, всичко отначало ли се изучава в нея, и защо ни искате такса за поправителния, след като не сме имали възможност да запишем Extended варианта по-рано? Т.е. едва ли не сега сме набутани да плащаме за поправителни, защото на вас ви е скимнало да махнете Extended още при самото записване на Technology Fundamendals модула.

Какво се случва с курса Software Technologies, докато сме в Programing Fundamentals - Extended? Въпреки, че биваме преместени в Programing Fundamentals - Extended при невзет изпит на 5-ти ноември (Programing Fundamentals),  този курс Software Technologies продължава ли да върви по план, т.е. от 6-ти ноември до 3-ти януари, и можем ли да присъстваме на него, или ще започне след като вземем изпита от Programing Fundamentals - Extended? Мисълта ми е дали курса Software Technologies върви успоредно с Programing Fundamentals - Extended, или не. Защото ако трябва да ходя на Software Technologies, въпреки, че не съм издържал редовния изпит (5-ти ноември), и в същото време трябва да уча материала от Programing Fundamentals, то тогава малко се губи смисъла от думичката Extended. Защото така ще изостана с материала и в Software Technologies, и съответно и там ще бъда преместен автоматично в Еxtended, и съответно да плащам пак за поправителен изпит, ако искам да продължа напред.

 

Моля за разяснение на въпросите ми, тъй като навсякъде срещам различна информация и съвсем се обърках.

1
31/10/2017 19:00:09
xdoombringerx avatar xdoombringerx 4 Точки

Колега наистина много главоблъсканица с тия изпити и курсове... направо mind blow :D Мога само да ти отговоря на basics нещата ето линк за графика на курсовете https://softuni.bg/trainings/resources/officedocument/17898/course-schedule-programming-fundamentals-september-2017 (виж 5-та страница и по-надолу за Software Technologies) Курса Software Technologies ще се изучава паралелно и можеш да съевиш едва ли не на двете поправки януари месец и за Extended поправката и за Software Technologies поправката... То и Иво си го е писал по-горе в коментарите ;) https://softuni.bg/forum/18616#comment-58010 Btw вземи си копирай поста, че може да ти го изтрият(пък е дълъг) поне моят беше изтрит незнайно защо... 

0
Sanity avatar Sanity Trainer 194 Точки

Extended курса беше премахнат тъй като резултатът от него не беше добър. Тоест 4 месеца НЕИНТЕНЗИВНО обучение НЕ помагаше на хората да научат нещата по-добре, напротив, по-зле ставаше по редица причини. За това и решихме да го премахнем. От Януари месец, опцията за Extended няма да присъства въобще.

Ако не можете да изкарате оценка по-висока от 3.00 на изпита по Programming Fundamentals, единствената ви опция е да се върнете назад и да повторите нещата ... Нататък в програмата материала става прекалено интензивен и няма да можете да смогнете.

Ако не можете да се явите на изпита по Programming Fundamentals, спокойно ще можете да си достъпвате материалите от курса по Software Technologies (видеа, презентации, упражнения), без live-а , просто ще трябва да се явите на неговата поправка, както правят повечето хора, които примерно пътуват от други държави (те също си заплащат допълнителна такса). 

В таксата на конкретния Tech Module се включват 2 изпита. Ако по някаква причина не можете да се явите или не вземете изпита, нямаме политика която позволява да се явите на друга дата за сметка на тази. Оттам идва допълнителното заплащане.

Курсът Extended е главно за хората, които не са могли да изкарат оценка - по-висока от 3.00. Той се концентрира върху 4 теми и е само Петък и Събота. Темите са съответно темите на изпита.

Extended и Software Technologies вървят паралелно, но ако смятате че сте усвоили материала от Programming Fundamentals, няма нужда да правите нищо на Extended, само трябва да си следите лекциите на Software Technologies.

1
AnnaProgrammer avatar AnnaProgrammer 74 Точки

Здравейте,

Аз бях Extended на миналия Programming Fundamentals (май 2017) и имам оценка 5. Презаписах Technology Fundamentals (този) за да продължа в Software Technologies.

Но щом вече имам оценка над 5 от миналия Programming Fundamentals (от май месец) трябва ли пак да се явявам на изпит? Ако да и нямам възможност да се ява на първия изпит, това означава ли, че пак ще съм в Extended?

0
xdoombringerx avatar xdoombringerx 4 Точки

Same shit here с разлика в оценката - 3.13 и курса - януари 2017 + изтрит exact same question... Питам се why Rick why ?!? What a life laugh

0
31/10/2017 21:33:50
Sanity avatar Sanity Trainer 194 Точки

Оценката ви от Programming Fundamentals от предишни модули се счита докато не я повишите. Тоест ако имате оценка по-висока от 3.00 от предишен модул, няма да ви прехвърляме автоматично в Extended ако не се явите на изпита.

@xdoombringerx. Изтрихме коментара ви поради техническа грешка свързана с него (която не е от значение в конкретната дискусия). Надявам се отговора да задоволява и вас.

1
rosenbobchev avatar rosenbobchev 4 Точки

Здравейте искам да попитам понеже в графика на курса който е качен от Extended модула пише че изпита е на 10 декември това вярно ли е  понеже се говори за дата януари месец ?

При положение че вземем сегашния изпит с оценка по-висока от 3:00 възможно ли е просто да се явим на този изпит в Extended модула на 10 декември ако е тогава за повишаване ?

Поздрави :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.