[Teamwork] PHP Basics - concepts, tips and tricks, ideas

Здравейте, колеги!

Вдъхнових от лекцията на Марио в сряда за PHP frameworks и MVC, понеже познавам този pattern от повече време и понеже ми се е налагало да обяснявам и друг път как работи. Лекцията беше супер, но мисля, че останаха някои недоизяснени неща. За целта написах едно документче за отбора си, като се придържах към лекцията на Марио основно, но съм използвал и някои концепции от ASP.NET MVC. Смятам, че ще бъде полезно да го споделя с всички -> Teamwork Tips and Tricks.

В документа има малко неща за обектно-ориентирано програмиране и как се пишат и използват класове по правилния начин, има и някои разяснения по Model-View-Controller (MVC) и как всъщност тези неща работят заедно.

Тъй като това е нещо ново за много от нас, предлагам в тази тема да пишем с какво сме се сблъскали и как сме се оправили, както и да споделяме съвети и да си изясним как работи MVC, как се работи правилно с него (защото не е лесно човек да се ориентира в началото).

Очаквам и корекции по написаните неща, защото не гарантирам, че всичко е 100% коректно и по стандартите за качествен код.