Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
samuanne avatar samuanne 6 Точки

Качествено обучение, СофтУни

Отварям тази тема за всички хора с много въпроси и надежди към софтУни (да казвам надежда, защото много хора като мен са отчаяни от българското образование, и най-накрая искаме да видим и усетим нещо различно). Въпросите са ми свързани относно качеството на обучение, провеждането на лекции , курсистите които вече са минали 1-ви курс, дали са доволни, и още много други. Силно се надявам да не oбида никого с въпросите които мисля да задам.

 

1. Първият ми, и според мен най-важен въпрос е : Какво е качеството при водене на лекции, на какво ниво са преподавателите, първяит випуск студенти  които са минали първо ниво , дали са доволни. Вярно ли е че след завършването на първо ниво, на топ студентите им се намира работа и почват да работят. На кратко казано първия ми въпрос е дали софтУни ви е дало това което сте очаквали.

2. Искам да попитам каква е заетостта на студент през седмицата. Тоест колко пъти в седмицата се провеждат лекции, практика ,семинари и тн. Задавам този въпрос, защото съм студент от Пловдив. Но категорично не съм доволен от образованието което получавам, затова обмислям варианта да продължа бакалавърската си степен в Пловдив дистанционно, и да дам шанс на себе си за по-качествено образование. Тоест има ли смисъл да записвам присъствено, ако лекциите са един път в седмицата.

3. Колко години продължава обучението в софтУни. Някъде в сайта видях че са 3 нива. Тоест едно ниво на година, което прави 3 години, или как?

Общо взето това е което ме притеснява за сега. Ако се сетя нещо по-късно ще го добавя. Ако някой има въпроси или не е наясно относно цялото обучение, да не се страхува а смело да пита.

Тагове:
1
Въпроси за SoftUni 22/08/2014 09:29:38
salih1f1 avatar salih1f1 188 Точки

Здравей.

1.Първо искам да ти препоръчам да прочетеш това. Сигурен съм, че на много от въпросите ще си отговориш сам.

2.Позволих си да ти изпратя e-mail с графика на занятията в залата.

3.Обучението продължава 2 години или това са общо шест нива - по 3 на година като първата година е по натоварено.

Поздрави.

П.П. Не съм завършил 1во ниво, предстои ми да се обучавам в него.

 

1
21/08/2014 23:20:29
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

След като видях, колко хора са видяли темата ти и са я подминали ми стана малко кофти и смятам да ти отговоря накратко.

Качеството при водене на лекции е различно поради простата причина, че различни лектори водят различните групи. Но като цяло съм доволен от лекциите. Ако някой не е доволен от конкретен лектов винаги може да гледа клиповете на другите лектори.

Дали след ниво 1 ти намират работа? Никой не е обещавал, че 100% ще ти намерят работа. Все пак това е академия където придобиваш знания, но е вярно, че има връзка между работодатели и академията и не липсват предложения за работа. Но като цяло всеки е свободен сам да си търси работна позиция. Относно топ студентите - нормално е първо най-добре представители се първи да си намерят работа. Но не разбирай, че академията ще им "намери работа". По-скоро ще ги свърже с работодателите, които са се свързали с академията, и те ще бъдат извикани за интервю. Това дали някой ще си намери работа зависи само от него си.

За заетостта: Лекциите са 2-3 пъти седмично, като след всяка лекция имаш домашно. Освен това си натоварен и екипен проект, по който работиш успердно с домашни и лекции. Отделно постоянно се организират и семинари, които са по желание на студента. Ако можеш да отделиш цялото си свободно време има смисъл от присъствена форма. Има хора, които са всеки ден в академията и винаги ще намериш някой да ти помогне за нещо. Ако имаш възможност според мен ще научиш повече ако си присъствено отколкото онлай. Наков неведнъж е казвал, че препоръчва онлайн формата на хора с опит. Ако си начинаещ най-вероятно няма да изкласиш онлайн форма, ако не отделяш поне 6 часа на ден в учене. Аз съм присъствена и отделям около 10 часа дневно всеки ден и пак едва сварвам да свърша всичко в срок.

Времетраенето на всяко ниво е 4 месеца. За 1вата година това прави 3 нива, след 3тото се препоръчва да се почва работа, най-малкото защото вече ще разполагаш необходимите знания.

Като част от 1ви випуск ще заключа, че образованието, което се предлага в академията е с пъти по-добро от университетите в БГ (поне от моя със сигурност не мога да кажа за другите но предполагам навсякъде е същото) и като цяло съм доволен. 

7
samuanne avatar samuanne 6 Точки
Мерси за изчерпателния отговор, точно каквото исках да чуя :):):)
0
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Понеже вече са ти предоставени доста изчерпателни отговори на въпросите това, което ще добавя само е малко offtopic.

СофтУни се пише с главно "С", не софтУни, не софтуни. Някои може да мислят, че не е кой знае каква грешка но лично смятам, че е груба грешка да се бъркат имената на хората и организациите ;)

8
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

Някой успя да ти даде минусче, искренно го съжалявам. Аз пък ти дадох плюсче.
Най-малкото от уважение към колегите и лекторите.


 

0
samuanne avatar samuanne 6 Точки

Мерси за поправката, свикнал съм na camelCase .Явно трябва да минавам на PascalCase :D

1
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1548 Точки

Нали не очакваш, че някой ще си оплюе унито в тема във форума :D Нормално е да има положителни коментари, и иначе има и защо. Допълнително да буустна реномето на СофтУни - познавам поне 10 човека, които си зарязаха държавните университети, недоволни от "комунистическата" система (тук не искам да правя някакви политически нападки, просто е останала от онова време) и сухата неприложима материя, за да дойдат да се обучават тук. За обратното - за такова чудо не знам. :)

Основният плюс е, че тук се учат реални неща, които се търсят от индустрията и материята е адски добре систематизирана - при достатъчно желание и усилия можеш да напредваш много по-бързо отколкото в друго учебно заведение.

Ако си добър (в случая става дума за без никакви предварителни знания, защото тогава може да е по-рано) още по средата на второто ниво ще можеш да си намериш някъде където да почнеш, ако това ти е цел, която искаш да осъществиш по-рано, аз например искам да си изуча повечко материал, за да не доучвам на работа и нямам желание да започна работа още няколко месеца, а имам възможност на няколко места и съм средно ниво програмист, не турбо мега гига гуру, така че си прави изводите. Има работни позиции за всички, важното е знания да има.

6
samuanne avatar samuanne 6 Точки

Това което каза за Унито, не е много вярно. Пример ще дам с проекта ИнфоСтарт. Там ако им отвориш форумите ще са начетеш на какви ли не псувни и прочие отправени към проекта. Но като се замисля, има защо. Доста информация скриха от ИнфоСтарт и обучението е на ниско ниво.

0
22/08/2014 09:44:09
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

Специално за работните позиции - търсене за момента има голямо, така че дори и с малка надежда за знания, могат да те придърпат някъде. Но ако си зает по цял ден с работа се изнемогва малко с унито, особено с отборните проекти.

5