Проблем с JS-код в Visual Studio Code
Незнам защо ми изписва грешка, когато искам да стартирам програмата -> Debugging with legacy protocol because Node.js version could not be determined.
Инсталирал съм последната версия на Node.js
Някакви идеи?
Незнам защо ми изписва грешка, когато искам да стартирам програмата -> Debugging with legacy protocol because Node.js version could not be determined.
Инсталирал съм последната версия на Node.js
Някакви идеи?
Здравей.
Незнам как точно се опитваш да стартираш скрипта си и така трудно ще установим проблема. Мога да ти предложа работещ вариант с нова конфигурация.
1.Създаваш си папка с име .vscode в проекта и в нея създаваш файл с името tasks.json.
2. Копирай тази конфигурация в файла tasks.json
{
"version": "0.1.0",
"command": "node",
"isShellCommand": true,
"args": [
"--harmony"
],
"tasks": [
{
"taskName": "runFile",
"isTestCommand": true,
"suppressTaskName": true,
"showOutput": "always",
"problemMatcher": "$jshint",
"args": ["${file}"]
}
]
}
3.Натискаш F1 и отгоре ще ти излезе прозорец за търсене. Пишеш Preferences: Open Keyboard Shortcuts File и трябва да ти отвори файла keybindings.json, в който ще има празен масив.
4.Постави този код в масива и запамети промените с ctrl+s. Вече трябва да можеш да си стартираш програмата с ctrl+f10, като естествено може да си смениш клавишната комбинация.
{
"key": "ctrl+f10",
"command": "workbench.action.tasks.test"
}
Поздрави.
Благодаря направих всичко,но не става отново -> мога да дебъгвам цикли/масиви,но когато напиша function и пусна дебъг -> изписва това:
Debugging with inspector protocol because Node.js v9.2.0 was detected.
node --inspect-brk=15879 .vscode\Untitled-1.js
Debugger listening on ws://127.0.0.1:15879/780bed29-bbce-4172-9d56-9b3a089d8177
дори не ми дава да напиша нещо а ме препраща в някакъв дълъг код.
А със Ctrl + F10 се отваря прозорче и не възприема команди.
Пробвах с по-стари версии на Node.js пак същите съобщения.
Ами то и при мен изписва същото когато стартирам дебъгера, само дето версията на Node.js e 8.9.0. Това обаче е нормално и всичко си работи както трябва. На мен не ми стана ясно дали искаш да дебъгваш или просто да изпълниш програмата? Също така това не е C# или Java за да въвеждаш команди през конзолата или терминала. Това е скриптов език и тук входните параметри се подават като си извикаш функцията която си написал, с желаните от теб параметри. Ето пример:
И двете.
Аз мисля,че може както във WS,когато искаш да си провериш програмата дали е коректна просто даваш Run и гледаш какво се случва.Тук до момента не разбрах как мога да си стартирам програмата с Ctr + F10 не се случва нищо.