Loading...
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 830 Точки

Колега, странен въпрос дали си преминал успешно, след като имаш 490т. от изпита... Без да имам кристална топка мога да ти кажа, че ще имаш отличен 6 и ще си приет за какъвто вид обучение искаш. За спитендия няма да може да се бориш.

4
22/08/2014 19:19:53
stanislav.bozhanov avatar stanislav.bozhanov 34 Точки

Най-малкото трябва да мине другият изпит и до 26ти може да предаваме домашни и да проверяваме още. Така че поне 1 седмица още няма да ги има ; ) P.S. Доста трагикомична ситуация беше днес с условията на първа, втора и четвърта задача :D но не съм ядосан, въпреки че някои хора бяха на косъм да избухнат. Важното е, че се отреагира и се дадоха допълнителни 2 часа за решаване като компенсация, но кофти за хората, които са си планирали времето и са гонили рейсове за други градове и тн. Again best reaction that you can do in this situation #notmad

0
22/08/2014 19:36:24
KirilManin avatar KirilManin 7 Точки

Колега, къде ги видя тия +два часа?! Каква гара, какви 5 лева, какви индианци?! :) Аз останах до края, моето време в системата изтече в 16:30, а след това останах и да си говоря с няколко човека от СофтУни, и в 17:00 залата си беше празна като халба бира на плажа по пладне... :) Но да, не беше много коректно да се блъскаш половин-един час върху една задача(2-ра) и чак тогава да ти кажат "Чакайте, спрете, след малко ще ви донесем ново условие." Не, че накрая не излезе задачата, ама това време можех да отделя на 4-та, примерно. При други положения, разбирам, ама изпит е все пак, time matters и без да гониш автобус...Next time, double and tripple checking should be the standard in verifying the integrity of the exam problems! #justapersonalopinion #notmadbutlookingforabitofprofessionalism #softunifeedback

1
stanislav.bozhanov avatar stanislav.bozhanov 34 Точки

Странно, мен в 15 часа ми показваше, че имам още 3 часа...моята система ми добави 2 часа на времето...може да е било някакъв бъг или нещо.

0
KirilManin avatar KirilManin 7 Точки

Еми, лъки ю, както се пееше в една песен... :) Дано са помогнали... :) 

0
andrey.blagoev avatar andrey.blagoev 62 Точки

А тези, които са се явили направо на изпит, без да се записвали на подготвителното ниво, дали имат право на стипендия? Че има доста хора с по 500 точки

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

Ако ще записваш първо ниво присъствено - то тогава участваш и в класиране за стипендия.

1
22/08/2014 19:49:37
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 830 Точки

Нямам представа. Имай предвид, че за да ти дадат стипендия трябва да помагаш като асистент, на изпити и въобще всякаква помощ, от която може да имат нужда SoftUni, т.е. да отделиш още време за посещение на място. Именно заради тази допълнителна ангажираност прецених, че няма да имам толкова свободно време тъй като работя и се отказах да се боря за стипендия.

0
22/08/2014 19:50:34
quickben avatar quickben 966 Точки

Следващия изпит за тази група е на 26.08.2014(Вторник) а започваме на 2.09.2014 така, че най-късно до края на другата седмица би трябвало да има излезли оценки.

2
AleksandurSeferinkin avatar AleksandurSeferinkin 333 Точки

И аз се поизнервих за проблемите в системата... Имаше и малко разминаване на още една задача във output-a, даден в условието, и във този, който приемаше системата. Съмненията ми в оценката идват от факта, че не съм си правил труда да пиша качествен код (пълна шльокавица създадох), понеже бързах, а прочетох някъде тук, че решенията биват проверявани и от хора. Иначе задачите изискват повече мислене от тези на предишните изпити. 4 и 5 бяха най-лесни :)

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

На този курс, както и на тези от Ниво №1 не се гледа качеството на кода.

0
andrey.blagoev avatar andrey.blagoev 62 Точки
Колега като гледам на първа задача имаш 90 точки и съм почти сигурен, че ти е изгърмял първия тест нали? Ако искаш мога да ти кажа къде е грешката, че и аз се чудих бая време :D
1
AleksandurSeferinkin avatar AleksandurSeferinkin 333 Точки

Позна, първия тест изгърмя. :) Я сподели де е тоз проблем, че ме мързи да мисля. (бирата ме приспива)

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Колеги, на изпит е най-важно да запазите самообладание. Всички решавате едни и същи задачи, така че няма ощетени. Ако се окаже, че някоя от вашите задачи е била доказано по-трудна от тези, които ще дадат на 26-ти, резултатите ще бъдат скалирани, т.е. СофтУни ще се погрижат да мерят всички кандидати с еднакъв аршин.

Изпитът беше удължен с 30 минути, основно заради проблеми с втора задача, която трябваше да бъде преправена. Наистина неприятна ситуация, която обаче беше коригирана бързо и беше дадено това допълнително време.

По другите задачи имаше съвсем дребни грешки, например на 3-та много хора си изкраха 100 точки без дори да разберат, че има нещо невярно в условието. На 1-ва само една дума от условието трябваше да се изтрие и вероятно отново доста хора нямаше и да разберат за това ако не беше казано на всеослушание. 5-та също имаше първоначално проблем, но той беше отстранен доста бързо и малко хора разбраха, че е имало такова нещо - само тези, които започнаха да решават 5-та в първия час може би. На 4-та пък имаше една рисунка към примерите, която беше предвидена да е цветна, и не си личеше кое кое е. По мои наблюдения повечето грешки дойдоха не от неясни/сбъркани условия, а си бяха най-обикновени грешки - несъобразяване на типа данни, които да се ползват, несъобразяване на граничните случаи и т.н. стандартни неща, които всеки е бъркал поне по няколко пъти докато добие достатъчно опит. 

За дребни проблеми по условията и наясноти по условията и примерите към тях се обръщате към някой от СофтУни и всичко ще бъде разяснено. За една сбъркана (макар и генерално) задача, която беше коригирана сравнително бързо, не си струва да се изнервяте излишно. Keep calm... 

П.П. Виждам, че тук никой не е тръгнал да обсъжда конкретно задачите, но все пак да напомня, че докато не мине изпитът на 26-ти не е позволено да се публикуват условия или решения. Обсъждаме максимално лаконично :)

2
22/08/2014 22:34:35
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

На който му е интересно и не знае откъде да види всички резултати от изпита днес, ето линк. Това инфо ви дава някаква представа как сте се справили спрямо останалите колеги докато не се оформят крайните оценки от курса. 

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.