Обучение в онлайн форма
Здравейте!
От скоро съм регистрирам тук, вече се записах за Basiс курса през януари и колкото повече чета, информирам се то въпросите ми набъбват. На много от тях успях да си отговоря докато разглеждах сайта и форума, и някои неща ми оставиха леко негативен привкус. Като това с вдигането на таксите и най-вече пропагандирането за присъствена форма на обучение.
Ако оставим първото настрана, то второто ме притесни повече. Дори и да съм съгласен с него, то за много като мен е неприложимо. Да, сигурен съм, че така нещата ще се случат по-бързо, по-качествено може би, но е строго ограничено за всички пребиваващи извън пределите на София. Аз лично съм от Варна, но съм сигурен, че дори и в София има хора, които не биха имали възможността да се обучават присъствено. Идеалният вариант би бил да се посветиш само на това в рамките на 2г, но затова трябва да имаш капитал.
Да оставим този "рев" настрана. Та въпроса ми е - хора, успявате ли? Да учите дистанцинарано и да се реализирате в тази сфера? Как? Ако някой реши да сподели собствената си история ще е радост за мен. Малко допълнителна мотивация няма да е излишна. Благодаря!
За да се престращи някой ще бъда първи. Накратко с няколко думи - работя в сферата на здравеопазването като техническа поддръжка в болнично заведение. Няма да обяснявам какво е положението, много хора са наясно. Тавана е ударен отдавна, търсим развитие и ето ни тук. Имам прилично достатъчно свободно време. Спортувам. Евентуално по време на смяна мога да гледам видеа/лекции, но не и да пиша/програмирам. Та от тук следващата порция въпроси:
"10-12ч писане на код всеки ден", перефразирам, някъде съм го прочел. Сериозно ли? В рамките на 500-600 поредни дни? Грубо казано. Някъде прочетох около 30ч на седмица, което вече ми се струва съвсем друго и доста по-лесно постижимо. Колко интензивно е всъщност?
Колко пъти плащаме даден модул? Да речем, не успея да се подготвя, не се чувствам готов и не желая да отида на изпит. Аз лично ако не съм готов предпочитам да пропусна. След това какво правим? Материалите си остават, мога да уча допълнително. Само на изпит мога ли да се явя?
Колко всъщност е необходимо да започнеш работа? Прочетох, че някъде наполовина от този път ако си добър можеш да започнеш. Напълно наясно съм, че в този бранш учиш постоянно, което мен ме устройва, защото не обичам да тъпча на едно място. Но все пак би трябвало да има някакъв минимум от знания, който ти е необходим да започнеш.
Мога да се похваля, че вече изгледах няколко лекции и написах някой друг ред. Подготовям се леко. Някакви стратегии за учени? Попаднах само на това да гледаме видеата на 2х, което си спестява доволно много време.
пп Малко дълго се получи, но все пак поздравления към всеки, който е успял да ме изтърпи. Още повече и ако ми отговори.
Много полезна информация.
Напълно наясно съм, че бейсика е сигурно 1/10 от всичките знания, които дават в СофтУни. Той затова и е безплатен. Дай, за да получиш.
Доста неща ми се изнясниха, за които само имах предположения. Като цяло обичам преди да нагазя в дълбокото, да съм се информирал повечко.
Курса, който записах е чак за януари, но аз лично си преглеждам темите от сегашния, който върви. Интересно ми е доста да слушам и да уча, но, когато тръгна да пиша и понеже се стремя сам то или ми се чупи кода или въобще не тръгва. То тогава почвам да изпитвам раздразнение, но го отдавам на почти никаквите знания, които имам до момента. Дано се изчисти това чувство с времето, а ако ли не то работата е ясна.
пп Благодаря на всички за предоставената информация!
Нормално е в началото да бъркаш, но това, че се мъчиш сам да го оправиш без да гледаш готово решение е много добре. Защото още от началото ще свикнеш да търсиш решение за конкретен частен проблем, а това от малкото, което съм видял до сега е може би основното нещо, което ще правиш като програмист.