Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Ex0HanZ avatar Ex0HanZ 14 Точки

Как да накараме компилирана задача да не примигва когато я пуснем

Към второто домашно в първата задача, мисля че накрая се иска да компилираме самата задача и да я направим като .exe. Е направих го но когато пусна самият файл конзолата просто примигва се едно пускаме кода със СТАРТ от VisualStudia, а не с Ctrl + F5. Мисля че трябва да се добави нещо но не съм сигурен. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ! 
Тагове:
0
Programming Basics
TeodorTodorov avatar TeodorTodorov 27 Точки

Ако си писал на c++ пишеш system("Pause");

q probvai ei toq red

Console.ReadLine() ;

ili ako nestane 

int a = int.Parse(Console.ReadLine);

0
TeodorTodorov avatar TeodorTodorov 27 Точки

Има и някакакъв вариант за system(Pause), ама е с някаква библиотека друго за което се сетих е Thread.Sleep(400);  слагаш го накрая като числото което подаваш на конструктора са милисекунди и това спира твоята програма. За да използваш Sleep ти трябва namespace System.Threading 

добави using System.Threading; при другите

0
StoilStoyanov avatar StoilStoyanov 9 Точки

Здрасти ExO,

Сложи накрая на кода Console.ReadLine() и ще ти спре докато не се натисне enter.

За мен не е изрично упоменато да си търсиш .exe в условието : )

1
mzografski avatar mzografski 189 Точки

Да, но все пак ако правиш програма тя няма да се изпълнява във VS,  а ще се компилира в .ехе. 

А и е хубаво да споменеш на потребителя, че трябва да направи нещо с един райт лайн.

0
mzografski avatar mzografski 189 Точки

Console.Write("Press any key to end.");

Console.ReadKey();

2
rodytooo avatar rodytooo 3 Точки
Здравей, проблема ти ако може да се нарече така се изразява в това, че нищо не и казва, че трябва да остане "Отворена". Програмата ти се стартира, извършва всичко което и е казано да свърши и накрая спира. Тъй като това е манго бърз процес се получава само едно премигване на екрана. Колегите са ти казали няколко начина да накараш програмата да застине след изпълнението на всички задачи в нея.Мисля, че въпроса защо е също толкова полезен като как:)
1
cvetomill avatar cvetomill 1 Точки

А може и просто да си стартираш .exe-то през командния ред. Това може да стане като изпишеш целия път до него или по-лесно през Windows Explorer -> кликаш Shift+десен бутон в/у Debug папката (последната, в която ти е .exe=то) и избереш "Open comand window here", отваря ти се командния ред с пътя до тази папка и съответно започваш да пишеш името на .exe файла натискаш tab, enter и си готов без добавяне на код в програмта.

п.п. това го има в лекцията на Наков

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.