Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
marsp avatar marsp 19 Точки

Въпрос относно JA-Task1-Pipes

Жоро, здравей!

Понеже нещо явно не съм мислил в правилната посока относно задачата (макар примерните входове и изходи да ги изкарвам правилно), дали може да ми кажеш къде да си кача кода, да му хвърлиш едно око и да ми дадеш идея в каква посока да се ориентирам. 

Благодаря предварително!
Поздрави!

Тагове:
0
C++ Fundamentals
georgi.stef.georgiev avatar georgi.stef.georgiev 921 Точки

Здравей,

Огледах ти кода набързо (аз ги виждам в judge), това, което ми прави впечатление е, че май не ти работи добре логиката, когато е повече от 1 година времето за поправка (или по-точно работи, ама само ако damage-а на година е точно 1). Направи си тестове в които измерванията за една тръба са примерно 21 и след това 16 и виж какво ще излезе (твоят код най-вероятно ще изкара 16 години така като гледам, но това е от бърз поглед).

Като цяло ако не ти минават повечето тестове, значи най-вероятно не си тествал достатъчно подробно. Пробвай да си измислиш примери за всякакви ситуации, пробвай ако е само 1 тръба, провай ако резултатите са само 0, пробвай ако са само 1, пробвай ако са различни резултатите и т.н. - има много тестови случаи, които можеш да измислиш за тази задача. Разпиши си ги и виж с кои ти работи и с кои не - това е най-добрия начин да намериш къде ти е проблемът и след това да го разрешиш.

Между другото недей да ги правиш тези проверки, в които печаташ неща от порядъка на "Can be between 1 and 500 only." - тези неща са ти дадени в условието за твое удобство, тоест да знаеш какви входни данни ще получиш. Не са сложени там, за да извеждаш съобщения, че има невалидни входни данни - невалидни входни данни няма да има, в задачата просто ти е казано какъв вид ще бъдат данните, които са ти дадени (тоест в judge кодът ти никога няма да влезе в тези if-ове). Не че е грешно да ги има (защото, както казах, няма да се изпълни кодът в тях), но просто е излишно да го правиш и да си усложняваш програмата с тях.

Поздрави,

Жоро

0
marsp avatar marsp 19 Точки

Здравей Жоро!

Супер, благодаря много за фийдбека! Запретвам ръкави и продължавам!

Поздрави!

0