Профил
Loading...
+ Нов въпрос
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

[C# Basics] Primitive Data Types And Variables, Problem 9. Isosceles Triangle

Здравейте,

На пръв поглед задачата не е сложна, но аз нещо закъсах. Решението ми е като намеря в нета, че символа за coppyright в Utf - 8 е \u00A9, и си го правя променлива  от тип char и си го печатам с Console.WroteLine();. До тук добре, но на конзолата не ми излиза "©" за copyright, a "с".

П.С. Сменях шрифтовете на конзолата, но явно нещо друго трябва да направя. Дори пробвах да копирам © и да го присвоя към променливата copyright, но се получи същия резултат.

1
Programming Basics
Anonymous:
Получен отговор.
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки
Best Answer
Промени font-a на конзолата ти на Consolas и добави Console.OutputEncoding = Encoding.UTF8; и вече трябва всичко да е окай ;)
2
milen8204 avatar milen8204 296 Точки
Мерси, стана :). Но трябва да добавя и using System.Text;, че иначе ми подчертава = Encoding.UTF8;.
1
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки
По принцип аз не си зачиствам кода от using.Нещо.Си защото първо не ми пречат и второ точно такива ситуации когато ще ми потрябва нещо и ще се почудя малко защо не ми го приема :) Последно се чудех защо не приема List<int> докато загрея, че ми трябва някакъв using ;)
2
milen8204 avatar milen8204 296 Точки
Да де ама някак си по-добре ми изглежда така, като си изтрия ненужните using-и. А пък и Visio-то ти се оплаква и ти дава подсказна. Ако пишеш на някое друго IDE пък въобще не ти слага using-ите и за това си мисля, че по-добре да ги махам и после да ги слагам, като ми потрябват, пък дано по този начин ги науча, коя библиотека къде е :). Ето сега ако те пита някой List<int>, в коя библиотека е 100% съм сигурен, че знаеш :) Ако не беше се позачудил и всеки път ти я даваха на готово сигурно нямаше да знаеш.
0
parranormall avatar parranormall 3 Точки

Декларираш

using System.Text;

и после в класа ти пишеш

Console.OutputEncoding = Encoding.Unicode;

и трябва вече да ти излиза.

1
parranormall avatar parranormall 3 Точки

Когато писах отговора, не ми излезе че има други коментари. Извинявам се за повторението.

2
Fleshian avatar Fleshian 379 Точки
Да доста често се случва, че когато няколко човека видят празна тема и много хора се нахвърлят да отговарят в което няма лошо де, това показва желанието за взаимопомощ :). А по принцип е хубаво да се добавят други отговори само когато допълват вече написаните или предлагат някаква различна гледна точка към зададения въпрос.
1