Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Jeliozver avatar Jeliozver 356 Точки
Best Answer

И аз се сблъсках с подобен проблем. Не трябва да имаш четене от конзолата в отделен метод иначе в judge гърми.

С най-малко промени можеш да си прочетеш String масива в цъкла в мейн метода и да пращаш на  read метода масива като от самия метод премахнеш четенето и да му добавиш, че приема масив от String input.

После нататъка при принтирането ти гърми още при първия опит да добавиш ключ  и стойност. И по точно в часта, когато се опитваш да достъпиш ключа, който все още не е добавен. ( authorSales.get(b.author) + b.price ) при authorSales.get(b.author) първия път все още нямаш никакъв ключ. Направи една проверка преди това ако няма ключ b.author да го създаде със стойност 0.0 и тогава останалото.

И накрая трябва да форматираш резултата до втория знак след десетичната.

0
lapd87 avatar lapd87 102 Точки

и аз усещам че нещо гърми при четенето, но и след поправката да е в мейна не се получава защото гърми на ред 74 с индек извън обхвата... Ако можеш погледни го пак

http://pastebin.com/iincSUrf

 

За принтирането добавих if просто не стигам до там за да го видя че има проблем (малко с джавата е по-кофти и мислех че така може и да не гръмне и пробвах). За форматирането след като оправя работите :)

0
07/12/2017 11:47:36
Jeliozver avatar Jeliozver 356 Точки

Защо си сменил четенето на n? Така след като прочете числото се губи всичко друго от входа при въвеждане на един път. Върни го както си беше преди  int n = Integer.parseInt(console.nextLine());

1
lapd87 avatar lapd87 102 Точки

още снощи го бях поправил :D нямах идея че ще обърка нататък, но хубавото е че учим нови работи постоянно.

https://pastebin.com/UD2mE6Ck

сега минах нулевия тест и тест 1 но всичко друго гърми защото не ми работи сортирането, което реално взех от нета :). Идеи?

0