Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

ICETOO avatar ICETOO 24 Точки

Въпроси относно предстоящото Ниво #1 - септември 2014

Имам няколко въпроса, чиито отговори не открих в други теми, затова правя тази. До колкото разбрах лекциите са вторник и неделя. Като се избира единия от двата дни, в който да се ходи. 1) Лекциите по същия начин като подготвителния курс ли се провеждат -  2 часа предаване на материал и 2 часа упражнения?

Другото, което видях е Teamwork and Personal Skills, в сряда от 10:00 до 14:00. До колкото разбрах е на всеки 2 седмици по време на целия курс и завършва с "практически екипен проект". 2) Понеже часът не  е един от най-удобните какво става ако пропуснем няколко лекции. Не говоря да не се прави нищо, а просто да не можем да присъстваме на тях. На 2 септември започва курсът, като на 7 ще е същата лекция. 3) Трябва ли първата сряда (3 септември) да се ходи или се започва от по-късно? 4) Ще се отрази ли на курсът по някакъв начин пропускането на част от тези лекции (Teamwork and Personal Skills). 

До колкото знам при влизане се "чекирват" студентите, защото имат 5% за присъствие. 5) От къде мога да си взема такъв чип и да се чекирам още на първите лекции. След всеки курс се държи изпит и по време на #1 ниво са 4 изпита. 6) За преминаването във второ ниво се прави средно аритметично от: присъствие, домашни, проверка на домашни, изпити. Или зависи от последния изпит, който се държи?

Явно ги изкарах 6 въпроса, надявам се да ми отговорят хора от екипа на СофтУни или такива, който са били #1 ниво.

 

6
Въпроси за SoftUni 30/08/2014 10:33:44
Petya avatar Petya 2461 Точки

Здравей,

Не се избира един от двата дни - идва се и във вторник (18:00-22:00), и в неделя (16:00-20:00). Занятията не са точно 2 часа лекция, 2 часа упражнения - зависи от материала, понякога лекцията продължава повече.

Посещаването на занятията Teamwork and Personal Skills не е задължително. За втория випукс занятията ще бъдат всяка седмица, а не през седмица. Teamwork and Personal Skills започва на 3 септември.

На 2 и 7 са различни лекции! Трябва да дойдете и на двете! 

Чипове ще получите през първата седмица. 

Оценката за второ ниво е средно аритеметична от 4-те оценки за куросовете + оценка от TW&PS, които от своя страна са формирани от присъствия, домашни, проверки на домашни, изпити, бонуси за всеки един курс.

 

Има разлики с ниво #1 (първия випуск), така че не взимайте като шаблон тяхната програма.

P.S. Всичката тази информация ще я разберете така или иначе при започване на ниво #1.

Следете програмата на учебната зала от тук: https://softuni.bg/home/schedule (можете да го достъпите от падащото меню на потребителското ви име от header-а на страницата).

2
25/08/2014 12:11:51
Panda avatar Panda 2 Точки

Здравей, не искам да отварям нова тема и затова ще питам тук. Понеже виждам, че си добре информирана искам да те питам за курса по TW&PS. Какво точно се прави в него и как ще се отрази на онлайн учащите като мен, т.е дали трябва да присъстваме на него заради някакви проекти с отбор може би? Благодаря ти предварително.

0
Petya avatar Petya 2461 Точки

Здравей! Добре информирана съм, защото съм от екипа на СофтУни. В курса Teamwork and Personal Skills се преподават различни теми, полезни за начинаещи програмисти, например: "Инструменти за управление на проекти", "Как да кандидатстваме за работа", "Как да пишем CV и мотивационно писмо" и много други. Можеш да видиш програмата за първия випуск тук

Бяхме решили крайната оценка за този курс да се сформира от екипен проект, но тази идея отпадна. Предимно тежест ще имат домашните. Така че ще научите повече - как се сформира оценката за всеки един курс, при стартирането му.

0
26/08/2014 11:06:42
a.angelov avatar a.angelov 1316 Точки

Да използвам темата за въпрос по отношение на записаните онлайн:

Ще е необходимо ли да се записваме за всеки от предметите в нивото или това ще става автоматично?

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Мисля, че като си записан за нивото, се записваш за всички предмети в него, освен за изборните като TeamWork например.

0
a.angelov avatar a.angelov 1316 Точки

Може би не се изразих правилно - по отношение на изборните е ясно, че ще се записваме по избор. Ставаше въпрос за тези които са задължителни - автоматично ли системата ще ни включва в съответния курс или ще трябва ние да се записваме?

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Това имах предвид - записан си за всички задължителни курсове от нивото. Няма логика да е другояче.

Може би малко те е объркал фактът, че в страницата с професиите някои курсове се водят незадължителни за дадена професия, но това означава, че просто не ти гледат оценката от него (като се преценява дали да ти дадат сертификат), а не че няма да го караш курса задължително.

0
salih1f1 avatar salih1f1 188 Точки

Здравейте и от мен. Не искам да отварям нова тема и затова ще питам тук. В предвид факта, че ако искаме можем да се запишем за университет партньор, ще имали представяне (като първото), защото предполагам, че има и други хора като мен които имат въпроси. И второ - очертава ли се да има нови университети партньори до края на тази година.

1
ICETOO avatar ICETOO 24 Точки

Днес се ми хрумнаха още два въпроса и затова ще си използвам темата да попитам. След като са 2 лекции на седмица две ли са домашните? Искам да кажа две отделни с отлдени скорове за предаване всяка седмица или едно общо за двете лекции. Също така какъв е срокът за предаване - 2 седмици като на подготвителния или по-малко ? Също така гледам, че Teamwork and Personal Skills са имали няколко домашни за изминалия курс. Те със същия срок като нормалните домашни ли ще са?

0
dsmilyanov avatar dsmilyanov 237 Точки

Всяка лекция има свое собствено домашно, освен ако лекцията не е някаква много лесна или несъществена за материала (Като например уводните лекции, които са малко по-организационни).

По принцип срокът от 2 седмици за всяко домашно е ориентировъчен, за някои домашни наистина срокът е 2 седмици, за други може да е седмица и половина, зависи от натовареността, организацията, празници големи (например) и разни други знайни и незнайни фактори. Абе като цяло, няма да имаш 2 дни да си направиш домашната никога, ако си организираш времето като хората, ще имаш време за всяка една домашна.

Относно домашните в курса за Teamwork and Personal Skills, работата е същата. Там може и да са по-разтегливи сроковете, но обикновено са около 2-седмичния диапазон, понеже са по-лесни и не са кой-знае какво (домашните). Например напиши CV, направи си blog, дреболии от тоя род.

TL;DR - Винаги ще имаш достатъчно време за приключване на дадената домашна, дори срокът да не е точно 2 седмици. На моменти може и да е седмица и половина заради изпити, защити на отборни проекти и всякакви други организационни неща.

2
gabberfreak avatar gabberfreak 7 Точки

Здравейте и аз реших да не отварям нова тема, затова искам да попитам плащането за Ниво #1 до 2 Септрември включително ли е или 1 септрември е крайния срок ?

0
Petya avatar Petya 2461 Точки

Здравейте! Крайният срок за плащане на ниво #1 е до 2 септември включително.

1
Achev avatar Achev 53 Точки

Имам и аз един въпрос отностно онлайн записалите се. По време на лекциите ако залата не е пълна проблем ли ще е да се ходи понякога на лекция или могат само студентите в редовна форма ?

0
ICETOO avatar ICETOO 24 Точки

Мисля, че очевидната разлика в цената на двете форми определя дали се ходи или не. Няколко пъти отговаряха, че се записваш онлайн и нямаш право да ходиш на място. Все пак, за да е ясно https://softuni.bg/plans. Написано е всичко, което може и не може за всяка форма.

0
Reverie avatar Reverie 16 Точки

Аз да не правя нова тема тук ще си кажа проблема. Приета съм присъствено обучение, платих си таксата и ми пише в профила, че плащането е успешно, но немога да се запиша в курсовете. Пише ми "Срокът за записване на присъствено и онлайн обучение е изтекъл." 

0
andrey.blagoev avatar andrey.blagoev 62 Точки

И при мен е така. До 1-2 дни най-късно ще ни пуснат курсовете в профила.

2
Reverie avatar Reverie 16 Точки

ОК. Мерси, аз си мислех, че при мен нещо не е както трябва. tongue-out

0
Roumen avatar Roumen 127 Точки

Не се притеснявай, че не можеш да се запишеш сега, записването за тези курсове става автоматично малко преди или в момента на стартирането им.

1
asyamincheva avatar asyamincheva 20 Точки

Здравейте! Вмомента започвам ниво 1. Бих искала да попитам:

- Ако съм избрала дадена професия и ми трябват не всички от курсовете, мога ли да не уча за тях и да се готвя само за тези, които ми трябват според плана (естествено и да имам нужните резултати)?

- Как точно са подредени курсовете при ниво 1 и как са подредени изпитните дати - след всеки курс е изпита или по друг начин?

- При онлайн обучение курсът Teamwork and Personal Skills само инфромативен ли е, или има изпит и при него (или задължителен групов проект, който е оценяван и е от значение за общата оценка, която се формира накрая)?

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

По първия въпрос - не си избираш професия. Караш задължително всички курсове и държиш изпити по тях, след което се гледа кои изпити с какви резултати си взела и ти се дават сертификати за всички професии, за които покриваш изискванията. Ако си вземеш например всички изпити с отличие ще получиш сертификати за всички професии.

За изпитите - да, след всеки курс има изпит и започва следващият. Поне за Java вече е ясен графикът, нататък не знам, то може и екипа на СофтУни да не са го разписали все още.

И вече по третия въпрос хич не съм наясно, но мисля, че има изпит.

0
asyamincheva avatar asyamincheva 20 Точки

А в един момент, когато съм ниво 1, курсовете коренно се различават един от друг... Тогава как ще се присъства на всички изпити? Например, разликите между front-end и Back-end са огромни...

0
Petya avatar Petya 2461 Точки

Да ти отговоря на третия въпрос - за курса Teamwork and personal skills за първият випуск оценката ще се сформира от предадените домашни само. Но не се притеснявай за тези неща, при откриването на всеки курс има информация как ще се сформира оценката за него. За вашия випуск може да има и промени.

Какво имаш предвид, как ще се присъства на всички изпити?

0
thepowerof4 avatar thepowerof4 98 Точки

Предпочетох и аз да не отварям нова тема.

Записан съм оналйн за курса и с нетърпение очаквам стартирането му. Знам че първата лекция вече се е провела и всички записани онлайн чакаме видеата към нея. От подготвителното ниво знаем, че те се бавят с ден-два, което не беше проблем при "по-хлабавите" срокове в Ниво 0. Гледайки графика за Джава Основи курса, обаче, няма да имаме този лукс вече - датите за лекции са сбити, а изпитът е залепен плътно за края на курса. При което закъснението с качването на видеата започва да ме притеснява и фрустрира. Предполагам, че трябва да захващам видеата от предишния випуск, макар че тук в тази тема е споменато, че има разлики с предишния курс.

0
a.angelov avatar a.angelov 1316 Точки

Нищо не пречи да гледаш видеата от миналия курс, докато излезе текущото видео.

Преглеждай презентацията и демата - ако има разлики там ще са отразени със сигурност. Те поне се качват в деня на леккцията.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.