Въпроси относно предстоящото Ниво #1 - септември 2014
Имам няколко въпроса, чиито отговори не открих в други теми, затова правя тази. До колкото разбрах лекциите са вторник и неделя. Като се избира единия от двата дни, в който да се ходи. 1) Лекциите по същия начин като подготвителния курс ли се провеждат - 2 часа предаване на материал и 2 часа упражнения?
Другото, което видях е Teamwork and Personal Skills, в сряда от 10:00 до 14:00. До колкото разбрах е на всеки 2 седмици по време на целия курс и завършва с "практически екипен проект". 2) Понеже часът не е един от най-удобните какво става ако пропуснем няколко лекции. Не говоря да не се прави нищо, а просто да не можем да присъстваме на тях. На 2 септември започва курсът, като на 7 ще е същата лекция. 3) Трябва ли първата сряда (3 септември) да се ходи или се започва от по-късно? 4) Ще се отрази ли на курсът по някакъв начин пропускането на част от тези лекции (Teamwork and Personal Skills).
До колкото знам при влизане се "чекирват" студентите, защото имат 5% за присъствие. 5) От къде мога да си взема такъв чип и да се чекирам още на първите лекции. След всеки курс се държи изпит и по време на #1 ниво са 4 изпита. 6) За преминаването във второ ниво се прави средно аритметично от: присъствие, домашни, проверка на домашни, изпити. Или зависи от последния изпит, който се държи?
Явно ги изкарах 6 въпроса, надявам се да ми отговорят хора от екипа на СофтУни или такива, който са били #1 ниво.
Здравей, не искам да отварям нова тема и затова ще питам тук. Понеже виждам, че си добре информирана искам да те питам за курса по TW&PS. Какво точно се прави в него и как ще се отрази на онлайн учащите като мен, т.е дали трябва да присъстваме на него заради някакви проекти с отбор може би? Благодаря ти предварително.
Здравей! Добре информирана съм, защото съм от екипа на СофтУни. В курса Teamwork and Personal Skills се преподават различни теми, полезни за начинаещи програмисти, например: "Инструменти за управление на проекти", "Как да кандидатстваме за работа", "Как да пишем CV и мотивационно писмо" и много други. Можеш да видиш програмата за първия випуск тук.
Бяхме решили крайната оценка за този курс да се сформира от екипен проект, но тази идея отпадна. Предимно тежест ще имат домашните. Така че ще научите повече - как се сформира оценката за всеки един курс, при стартирането му.