Събираме доброволци за книгата "Основи на програмирането с JS"

Колеги, радвам се да ви поканя в авторския екип за книгата "Основи на програмирането с JavaScript".

Вероятно знаете, в СофтУни тече инициатива за писане на учебници за началните курсове от поредицата "Programming Basics" с различни езици за програмиране (C#, Java, JS, PHP, Python, C++ и т.н.). Вече сме горди, че написахме и публикувахме успешно първите две книги от поредицата:

Сега започваме работа по третата книга от тази поредица "Основи на програмирането с JavaScript", която ще бъде превод с адаптации от C# книгата към JavaScript, следвайки учебното съдържание от курса https://softuni.bg/trainings/1678/programming-basics-with-javascript-july-2017 и C# версията на книгата: https://csharp-book.softuni.bg.

За този проект събираме екип от доброволци. Участието е на доброволни начала, за престиж, слава, добро CV и по-богат GitHub профил. Всеки участник работи по една глава от книгата, примерно "Глава 5.2. Повторения (цикли) – изпитни задачи". Изискват се добри начални умения по програмиране с езика JavaScript, грамотен писмен български език и желание за изява като съавтор.

Усилието, което се очаква да вложите е около 15-20 часа работа, разпределени в около месец. Проектът ще стартира в средата на декември.

Който има желание да се включи в проекта, нека попълни следната форма за участиеhttps://goo.gl/forms/wgql16tf6BTKc3G93 в срок до 13 декември (сряда).

Първото събиране на екипа ще е на 14 декември от 19:00 часа в СофтУни (с възможност за онлайн участие) и на него ще си разпределим темите от книгата.

Наков