Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
MartinYanchev99 avatar MartinYanchev99 2 Точки

Спечелване на точки за форума

Здравейте някой би ли ми обясни как се печелят точки , за да имам право да посочвам даден отговор като полезен , понеже като начинаещ нямам това право. Хората хабят ресурс от време , за да ми отговорят , а аз не мога да им помогна с отбелязване като полезен.Благодаря ,предварително !

Тагове:
2
Общи приказки
KeepCoding avatar KeepCoding 553 Точки
Best Answer

Здравей колега.
За всеки "отговор" по някоя тема се получава 1 точка. В зависимост от това колко е бил полезен отговорът получаваш/губиш от колегите си точки. Авторът на темата може да посочи един отговор като най-полезен и да даде на отговорилия 10 точки. Накратко така стоят нещата. Правилата за писане по форума (ако случайно си ги пропуснал) са ТУК.
Също така форумната активност дава бонус. Цитирам трейнър от Софтуни: "...Така не само вие, но и вашите колеги ще печелите точки и евентуално, ще вземете пълен бонус за форумна активност, който в различните курсове стига до 10% към оценката за курса."

А и не мисля, че хората "хабят" своят ресурс от време. Лично аз наблюдавам частта от форума, която е свързана с основи на програмирането (защото нивото ми засега е такова), не само за да помагам да колегите, но и сам да се развивам. Според мен, четейки чужд код и разбирайки чуждата логика за решаване на задача е важно умение. Така човек ще може с по-голяма лекота да работи в екип, да учи нови неща и различни техники за справяне с проблеми и т.н.

1
MartinYanchev99 avatar MartinYanchev99 2 Точки

Благодаря ви много - на всички ! Аз мислех ,че като мина даден курс получавам точки и за форума - за това бях малко афектиран и реших да пиша. Иначе определено съм съгласен , че , гледайки чужд код и помагайки за развиване на програмна логика усвояваш материала много по - добре. Благодаря ви още веднъж , хора , лека вечер ! 

0
dvdty avatar dvdty 484 Точки

Когато направиш:

Нов пост = + 1 точка

Нов отговор = + 1 точка

Нов коментар = + 1 точка

Когато ти дадът:

Положителен вот = + 1 точка

Отрицателен вот = - 1 точка

Коментирай в няколко теми в Общи приказки и си готов.

0
12/12/2017 23:22:49
TanyaZheleva avatar TanyaZheleva 354 Точки

И когато направят отговора ти най-добър = +10 точки.

1
dvdty avatar dvdty 484 Точки

Това не съм го знаел. Няма и от къде, толкова малко се дава.

0