Programming Fundamentals Extended Exam - 20 August 2017 Part II - 04. Trainlands
Здравейте,
Решавам примерни изпити и забих на 80/100 на тази задача от няколко часа. Ето го кода: https://pastebin.com/pUiet3kQ
Прегледах няколко решения и ми се струват сходни. Основната разлика, която открих е, че поради леко неразбиране на условието от моя страна и поради желание да използвам AddRage() метода, който не се поддържа от Dictionary си направих речник с вложен лист. Единственият проблем, до който това може да доведе е AddRange() да ми вкара повтарящи се вагони, но това е подсигурено от условието, което казва че вагоните винаги ще бъдат уникални в контекста на влака си. Единственото, което ми хрумва е при {trainName} -> {otherTrain} командата да се наливат неуникални елементи. Това обаче ми се струва, че не е така. Решенията с вложен речник не правят проверка за уникалност на ключа на вложения речник, а джъдж им дава 100/100.
Благодаря много! Никога нямаше да се сетя. Аз първоначално променях листовете с = вместо с clear и add. Не знам защо, но реших, че add създава нова инстанция на KeyValuePair и съм решил този проблем...
Ще е хубаво да спра да си правя живота сложен всеки път... Може да си загубих 3 часа да го дебъгвам, но си спестих писането на два foreach-a. Totally worth it.