Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
did0sh avatar did0sh 4 Точки

Професионални модули 2018 година

Здравейте колеги!

 

Наближава моментът за записване на професионалните модули и първо се чудя между Java и C#, защото изкарах Basics на Java, а Programming Fundamentals на C#.

 

И второ: Получих мейла за записване за модулите, но забелязвам, че няма Java Fundamentals - има Java Web и Java DB Fundamentals.

 

1. Въпросът ми е ако реша Java, с кой от двата е по-добре да започна?

2. Другият въпрос ми е защо повечето предпочитат C#?

 

Очаквам Вашите мнения

Поздрави

Тагове:
0
Общи приказки 24/12/2017 14:41:18
daniel.a.mihaylov avatar daniel.a.mihaylov 6 Точки
Best Answer

ами и в Java Web i Java DB ще ти е нужно,ООП ,така,че най добре запиши JSCore ако има от януари,защото него рано или късно ще трябва да го караш,аз поне така направих :)

3
did0sh avatar did0sh 4 Точки

И аз така мисля да направя !

0
georgi.stoyanov avatar georgi.stoyanov 18 Точки

1. Когато започнах с професионалните модули изкарах (C#) ги карах в тази подредбва - DB-Fundamentals-Web. Не знам за Java каква е програмата, но за мен най-добре е да се карат в реда - Fundamentals-DB-Web(поне на C#). защото в DB има ООП, а в Web има и от двете.

2. Предполагам, че повечето предпочитат C#, защото ако не са програмирали преди това и са започнали Basic-a с него, няма да искат да го сменят, а преди нямаше толкова разнообразие в езиците за Basic-a.

1
did0sh avatar did0sh 4 Точки

https://imgur.com/a/04nQa 

 

C# - започват с Fundamentals

Java - избират между DB и Web

0
shady_obeyd avatar shady_obeyd 50 Точки

Здрасти колега!
1. Както е написал колегата, най-добре JS Core, тъй като Java DB ще ти е трудно без Java Fundamentals. И без това JS Core е задължителен модул и за 4-е професии.
2. C# и Java са почти еднакви, но една и съща задача примерно се решава на C# по-бързо и лесно от колкото на Java. Примерно LINQ е доста голямо предимство на C#. Въпрос на това кое ти харесва повече според мен. :)

0
did0sh avatar did0sh 4 Точки

И аз така мисля:

1-во JS Core и после започвам с Java Fundamentals

0
dkunev avatar dkunev SoftUni Team 512 Точки

Здравейте did0sh,

Тъй като сте карали Programming Basics на Java, а Programming Fundamentals на C#, бих Ви препоръчал да продължите  със C# професията, тъй като тя започва с първия задължителен модул- C# Fundamentals. От друга страна може да изберете Java и да продължите с модул Java DB. Препоръчвам Ви този модул за стартов в професията, тъй като за Java Web се изискват знания от Java Fundamentals и съответно Java DB. През май 2018 г. ще може да продължите в модул Java Fundamentals.

Поздрави,

Митко

0
did0sh avatar did0sh 4 Точки

Благодаря!

Смятам да запиша JS Core и да изчакам до май да запиша Java Fundamentals.

0
Ivelin_Dimitrov avatar Ivelin_Dimitrov 148 Точки

Здравей колега бих ти препоръчал да продължиш със модула Java DB. Препоръчвам този модул за стартов в професията, тъй като за Java Web се изискват знания от Java Fundamentals и съответно Java DB. През май 2018 г. ще може да продължиш в модул Java Fundamentals, както и колегата ти е препоръчал. Аз лично не се колебая и записвам Java DB. MySQL ще ти е лесно, Hibernate има малко ООП, но ако отделяш достатъчно време няма от какво да се притесняваш.

Относно C# или Java - това е въпрос на личен избор, аз лично много се кефя на Java защото е open sorce, също така Spring - уникален е.. Java има аналог на LINQ и това е stream(). И двата езика си имат плюсове и минуси, който и да избереш няма да сбъркаш! 

Желая ви успехи през новата 2018г.  

0
03/01/2018 22:15:00
did0sh avatar did0sh 4 Точки

И мен май Java ме кефи повече.

Благодаря за мнението!

0
daniel.a.mihaylov avatar daniel.a.mihaylov 6 Точки

Колега, ако продължи с JavaDB , какво ще прави като дойде Hibernate i Spring,там без ООП няма никакъв шанс,за първата част (MYSQL) може, ама за 2рата ,никакъв шанс ;)

0
Ivelin_Dimitrov avatar Ivelin_Dimitrov 148 Точки

Не бих казал, че няма шанс. Не казвам и че ще е лесно. Но ако отделяш достатъчно време нещата се получават. Ако започнеш със JS Core след това са Java Fund -> Java Web, малко ми е странно JW без Java Db (може да се бъркам).Когато разглеждах програмата, някъде пишеше че курсът е подходящ за хора изкарали Programing Fund, това ме навежда на мисълта, че програмата е съобразена със знанията ни, а и не сме нито първите, нито ще бъдем последните които следват тази програма. Наков каза, че няма да имаме проблем във Java Db, колегата отгоре dkunev е от softuni team и препоръчва същото. 

Със каквото и да се захванете, трябва да се полагат големи усилия.

Желая Ви успех! 

0
04/01/2018 14:22:08