Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Kanov avatar Kanov 14 Точки

Dashboard software

Здравейте колеги. Някой от вас ползвал ли е dashboard software и би ли препоръчал такъв от събствения си опит?

Поздрави.

Тагове:
0
Data Science
iordan_93 avatar iordan_93 Trainer 407 Точки
Best Answer

Аз съм използвал PowerBI. И други го ползват. Полезно е за хора, които разбират от работа с данни и не разбират много от програмиране.

Същото нещо прави Data Model в Excel 2017.

Има и други решения. Има extension за jupyter по темата, но не съм го пробвал: https://github.com/jupyter/dashboards.

За мен е най-удобно да си изпрограмирам интерфейса (db connection + data analytics + transformation + modelling, business logic, frontend). Така мога да накарам всеки елемент да прави точно каквото искам, без да се ограничавам от това, което ми предоставя платформата. И не съм сам - много хора, които правят custom dashboards постъпват по същия начин. Предпочитаният подход е смесен: няколко готови контролки за често използвани неща (примерно histogram, line chart, KPI) + custom контролки за всичко друго.

0
Kanov avatar Kanov 14 Точки

Благодаря, но това и сам мога да си го извадя. Идеята е някой да сподели личен опит и ресърч.

 

1
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1275 Точки

ами аз съм ползвал PowerBi на микрософт общо взето върши работа, зарежда от всичко.работи с power M и Dax  не го виждам тук в този списък. Но пак има си dashboard и тн.. ползвал съм само  free версията, не съм сигурен дали dashboard-a им не е в платената но доколкото знам е достъпен.

0
magggie avatar magggie 19 Точки

Аз също съм ползвала PowerBI и долу горе става - потребителите на dashboard-a не е нужно да имат кой знае какви задълбочени познания, за да се ориентират.

Ако ти трябва нещо по custom - Shiny на R Studio - https://shiny.rstudio.com/

 

 

0
m_nikolova93 avatar m_nikolova93 22 Точки

Бих препоръчала Power BI (по-лесен и по-бърз за започване) и Microstrategy Desktop (по-зрял за Production среда). И двата варианта се инсталират лесно, не се нуждаят от лиценз за лични цели и нямат високи ситемни изисквания. Който и да избереш би трябвало да ти свърши работа. Поздрави

0
29/12/2017 22:52:22