[Exam Problems] PHP Basics - Sample Exam - Variant 3 + Решенията от подготовката
Здравейте. Може ли да ми помогнете с решението на тази задача? И по - точно имате ли идея защо в judge-a ми дава 40/100 за това решение -- > Problem 1 Computer Smuggler ?
П.П. Аз сам си открих първата грешка - вместо elseif трябва да са ми отделни if-ове. Сега дава 90/100, но последните 10 не се сещам от къде идват..
П.П.2 Разбрах къде ми е другата грешка - в default-ния случай на switch-a. Не рябва да има нищо там. Доста глупави грешки съм направил. :) Малко сам си пописах..
Надявам се наистина да са малко по-лесни задачите на изпита от тези, които сте измислили, 'щото ми причинихте главоболие днес ... а предполагам и не само на мен, хахаха.
Колеги, ето ЛИНК и към всички авторски решения на задачите, HTML-и, условия в GitHub. Също както говорихме и може би вече сте видели, решенията ги има и на страницата на КУРСА ПО PHP BASICS - ДИРЕКТЕН ЛИНК.
Успех на изпита на всички!
п.п. EDIT - Ето и ЛИНК към видеото от камерата
Сигнализирам за грешка в условието на втора задача, специално за 4ти тест.
В условието на задачата пише, че за DELETE е грешка, ако опитаме да трием по login. Обаче в споменатия тест добавяме няколко еднакви елемента и след това трием по login, което не е взето за грешка. Виждам, че в авторските решения не е взето това предвид, а и направих задачата без тази проверка и даде пълен брой точки в judge.