Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
TvaOnova avatar TvaOnova 8 Точки

Университет паралелно със СофтУни

Здравейте, знам, че този въпрос е задаван 1000+ пъти, но въпреки това пак искам да попитам за няколко мнения относно университетите в София свързани с компютърни науки, информационни технологии и информатика. Скоро завършвам училище и наистина не знам на къде да се насоча. Обмислях ФМИ, но чух за огромните количества математика, които се изучават там, а математиката меко казано ми е слабата страна... Техническият ми казаха директно да го изключа, тъй като се учели много ненужни предмети и нивото на преподаване било ужасно... Чух също доста смесени мнения за УниБит, но в крайна сметка наистина не знам за това бих искал да помоля за мнение от вас. Иска ми се да се запиша в универститет, в който поне да уча нещо, което ми е интересно, вместо икономика в УНСС. 

0
Общи приказки
MartinYanchev99 avatar MartinYanchev99 2 Точки

И мен ме интерсува мнение отностно УниБит , защото университети партньори не вършат работа , а по същата причина не искам да прибягвам до СУ и ТУ София...

0
MartinPaunov avatar MartinPaunov 77 Точки

Здравейте,

Аз съм завършил УниБит - Информационни Технологии - редовно. В момента уча магистратура там - Software Engineering. Като цяло няма кой знае колко трудна математика, ако това ви притеснява. Нямам база за сравнение с ФМИ и не мога да кажа каква е разлиакта. Относно учебната програма, мога да кажа че се учат и интересни предмети, както че има и предмети, които направо се чудиш какво правят там. Но това го има във всички държавни учебни заведения. Като цяло аз съм доволен от университета, нито таксите са прекалено високи, нито някой ще ви попречи да учите или да се занимавате с това, което ви е интересно. Това на кратко е мойто мнение, разбира се препоръчвам да потърсите още мнения, като цяло мисля, че университета няма толкова голямо значение важното е да учите това което ви е интересно и в повечето случаи това означава да учите сами.

3
MartinYanchev99 avatar MartinYanchev99 2 Точки

Здравей имам само още един въпрос, ти паралелно ли учи и двете и ако да трудно ли беше ?

0
MartinPaunov avatar MartinPaunov 77 Точки

Здравей, 

Аз учех и работех, това правя и към настоящия момент и честно казано не е кой знае колко трудно наистина на моменти се събират доста неща на куп, но ако имаш желание се получават нещата.

0
TvaOnova avatar TvaOnova 8 Точки

Някой с опит от ФМИ ?

0
TanyaZheleva avatar TanyaZheleva 354 Точки

Дам. ФМИ не е лош избор ако ти върви математиката и можеш да се справяш с много материал за кратко време. Минуси са, че се набляга предимно на теорията, часовете по програмиране са малко и доста от лекторите просто не трябва да ги има. Плюсове са избираемите дисциплини, новите контакти, знанията, които ще получиш ако успееш да разбереш нещата както трябва. Бонус е, че диплома от ФМИ се цени доста. Ако успееш да го завършиш паралелно със Софтуни, ще се справиш с всичко. 

1