Университет паралелно със СофтУни
Здравейте, знам, че този въпрос е задаван 1000+ пъти, но въпреки това пак искам да попитам за няколко мнения относно университетите в София свързани с компютърни науки, информационни технологии и информатика. Скоро завършвам училище и наистина не знам на къде да се насоча. Обмислях ФМИ, но чух за огромните количества математика, които се изучават там, а математиката меко казано ми е слабата страна... Техническият ми казаха директно да го изключа, тъй като се учели много ненужни предмети и нивото на преподаване било ужасно... Чух също доста смесени мнения за УниБит, но в крайна сметка наистина не знам за това бих искал да помоля за мнение от вас. Иска ми се да се запиша в универститет, в който поне да уча нещо, което ми е интересно, вместо икономика в УНСС.
Здравейте,
Аз съм завършил УниБит - Информационни Технологии - редовно. В момента уча магистратура там - Software Engineering. Като цяло няма кой знае колко трудна математика, ако това ви притеснява. Нямам база за сравнение с ФМИ и не мога да кажа каква е разлиакта. Относно учебната програма, мога да кажа че се учат и интересни предмети, както че има и предмети, които направо се чудиш какво правят там. Но това го има във всички държавни учебни заведения. Като цяло аз съм доволен от университета, нито таксите са прекалено високи, нито някой ще ви попречи да учите или да се занимавате с това, което ви е интересно. Това на кратко е мойто мнение, разбира се препоръчвам да потърсите още мнения, като цяло мисля, че университета няма толкова голямо значение важното е да учите това което ви е интересно и в повечето случаи това означава да учите сами.
Здравей имам само още един въпрос, ти паралелно ли учи и двете и ако да трудно ли беше ?
Здравей,
Аз учех и работех, това правя и към настоящия момент и честно казано не е кой знае колко трудно наистина на моменти се събират доста неща на куп, но ако имаш желание се получават нещата.