Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Следващият подготвителен курс и кандидатстване

Здравейте на всички !
Знам, че пуснах много теми с едни и същи въпроси. Правя го за всеки случай, за да съм по-сигурен.
Да не би нещо да не съм разбрал.
Сега видях, че в секцията "кандидатстване" пише следното:

 

  • Кандидатстването е отворено за присъствено и онлайн обучение за подготвителен курс (ниво #0), стартиращ на 13 септември и приключващ през ноември.
  • Крайна дата за подаване на документи: 31 август. На 1 септември ще получите мейл с информация дали сте одобрени за курса.

Въпросите са ми - сега след този двумесечен подготвителен курс, за който крайната дата за подаване на документи е 31 август, кога е следващият двумесечен подготвителен курс достъпен за записване за ниво 0, кога ще бъде крайният срок за записването за него и кога започва ?

Другото, което искам да ви попитам е за кандидатстването. В смисъл пише се "CV" попълват се информацията за даденият човек във форума и после чака да види дали са го одобрили. Това означава ли, че не всички ще са одобрени за двумесечният курс ? И ако да, то какъв е критерият дали ще имаш по-голям шанс да бъдеш одобрен или не ?

0
Въпроси за SoftUni 30/08/2014 09:23:29
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Аз нямам никакв опит в програмирането. Не съм работил по тази професия следователно.

Което предполагам значи, че няма смисъл да пиша CV и мотивационно писмо ?

Нито CV, нито мотивационно писмо мога да напиша и има смисъл да пиша при положение, че нямам опит в програмиранет, нали ?

Или се лъжа и мога да напиша CV или пък мотивационно писмо ?

 

Ако няма смисъл да ги пиша при положение, че никога не съм се занимавал с приграмиране, то тогава в форумляра за кандидастване ще попълан само секцията "Лична информация".
Завършил съм средно образование, в момента не уча никъде. В секцията "Професионална информация" трябва ли да попълвам нещо на Университет/Училище в тази ситуация, трябва ли да напиша например в кое училище съм завършил или тази графа е да се попълни само ако човек в момента учи в някое училище или университет. Другите неща инак, които трябва да направя е да пратя снимка, да маркирам отговор на граата "Лаптоп" и това е ако правилно съм разбрал. "Други документи", "CV на английски" и "Мотивационно писмо на английски" предполагам тези графи няма смисъл да изпращам нищо след, като никога не съм се занимавал с програмиране и нямам никакъв опит, така ли е или греша ?


Искам да ви попитам нещо.

Ако всичко, което написах правилно съм разбрал. То означава, че при кандидатстването ще попълня "Лична информация" и нищо друго. Без да изпращам мотивационно писмо и CV, можете ли да ме приемете в университета ? Приемате ли хора, които са попълнили само секцията "Лична информация" да бъдат допуснати до двумесечният подготвителен курс ?
Питам ви за да знам горе-долу какво да очаквам, ако попълня само графата "Лична информация" без да изпращам мотивационно писмо и CV, защото не съм се занимавал никога с програмиране. Да знам какво да очаквам относно това дали приемате хора на двумесечният подготвителен курс ако са попълнили само личната информация и са пратили снимка и са маркирали графата "Лаптоп". И какъв процент от попълнилите само "Лична информация" приемате, ако ги приемате ?

0
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Кандидатсва се с CV и мотивационно писмо. Ако само си попълниш профила това нищо не значи. Няма никакво значение, че преди не си се занимавам с програмиране, 70% от курсистите са така. Целта на CV-то е да представиш някаква съществена информация за себе си. Мотивационното писмо трябва просто да покаже мотивацията ти да се научиш да програмираш и т.н. Има доста видеа и tutorial-и как се пише CV и мотивационно писмо из нета. Не е лоша идея да се захванеш в най-скоро време да ги видиш ;)

1
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Разбирам ! Благоадря ви много за отговора !

Може ли да ви попитам дали имате представа, кога ще е следващият подготвителен курс след този, който ще се проведе през септември. Бях пуснал тема със същият въпрос преди около месец и доколкото разбрах има два подогтвителни курса един след друг ако съм разбрал правилно. Сега след този, който е септември месец няма ли друг подготвителен курс, който ще започне октомври или ноември, пиша за двумесечният подоготвителният курс (ниво 0) ?

0
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Извинявайте, може ли да ви попитам дали знаете, дали ще има друг двумесечен подготвителен курс за ниво #1, което започва през януари 2015 ?

Сега нали се очаква да започне подготвителен двумесечен курс от 13 септември, който се очаква да приключи през ноември.

През тези месеци - септември, октомври, ноември, декември, януари (включително) очаква ли се да има друг двумесечене безплатен подготвителен курс, освен този, който започва на 13 септември, преди ниво #1, което се очаква да започне през януари 2015 година ?

 

0
mihayloff14 avatar mihayloff14 825 Точки

Най вероятно да.

През предното четиримесечие се проведоха два курса по C# Basics и затова смятам, че ще има още два за следващия прием. 

1
03/09/2014 21:10:56
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

mihayloff14, благодаря ти много за отговора !!!

Може ли да те попитам, дали имаш спомен, вторият подготвителен курс, горе-долу колко време започва след започнването или ако е по правилно да попитам след свършването на първият подготвителен курс.

Например първият двумесечен подготвителен курс е започнал на 1 януари, вторият, който е след него колко време горе-долу започва след него ?

0
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Бих искал да ви попитам и още нещо, извинявам се за наглостта, че задавам толкова много въпроси, не знам към кого друг да се обърна и да задам въпросите си, освен в този форум.

Досега едни и същи ли са били дните и по едно и също време на деня ли са се провеждали двумесечните безплатни подготвителни курса ?

 

Ако да, може ли да ви попитам в кои дни се провеждат и от колко до колко часа ? И за напред ли се очаква да бъде този график (ако отговра е да и досега е бил един и същ графика) ?

0
03/09/2014 23:40:59
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Доколкото разбрах преди миналите випуски за ниво #1 е имало два подготвителни курса от които тези, които са минали изпитите и са приети ги взимат в ниво #1.

Може ли да ви попитам след, като започне първият подготвителен курс, горе-долу колко време след него започва вторият подготвителен курс ? Имам предвид за двата курса от които миналите изпитите, класиралите се ги взимат в ниво #1.
Доколкото разбрах, се предполага, че може да има още един двумесечен подготвителен курс след този, който сега е през септември, та ако има още един безплатен двумесечен подготвителен курс, кога се очаква да започне, имате ли представа ?

 

 

0
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Най-добре ще ти отговорят от екипа на СофтУни - ползвай формата за контакт или посоченият имейл:

https://softuni.bg/contacts

ПС. Предполагам, че ако има втори курс той ще започне след като приключи първия - вероятно в началото на ноември.

ПС2. И един съвет - не чакай следващия курс, а започвай подготовката още сега с материалите от предните нулеви нива и проведените изпити в judge системата.

1
04/09/2014 16:42:45
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Благодаря ти много за отговора !!!
Писах им.

Може ли да те попитам поради някаква по-специална причина ли ме посъветва да започна да се подготвям отсега, трудно ли е допускането до двумесечният подготвителен курс и като цяло преминаването му ?

Аз не съм се занимавал с програмиране.

0
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

За да ти е по-лесно - материала е един и същ и няма смисъл да стоиш и да чакаш ако искаш да се справиш. Може да се окаже, че два месеца не са ти достатъчни за да постигнеш задоволително ниво за да се представиш добре на изпита. Всеки възприема по различен начин материала - някои по-лесно, други по-трудно.

Само в твоя полза е да започнеш още от сега - гледай видеата от лекциите, решавай домашните, пробвай се и на изпитните задачи в judge като напреднеш с материала.

1
04/09/2014 17:00:01