КАЧЕСТВЕН ПРОГРАМЕН КОД Java
Здравейте,
сега карам бейсик с Java, минал прес С#, си зададох въпросът как се пише правилно кода(как се структурира). Сега задавам този въпрос и тук?
има курс за С# кадето се разглежда това, но за Java(поне аз) не намерих.Моля ако някой има познания как се структурира, или знае (надежден и достоверен) учебник, статия или стандарт нека сподели.
Разбирам за какво говориш, но на този етап мисля важното е да свикнем да дефинираме променливите правилно (DogAges, dog_ages, Dog_Ages).Досещам се, че зависи от писателят, но всеки език си има метод на записване.
Друг пример е в C# {- е на нов ред, след } - празен ред. В Java {-на същият ред (винаги ли ?)
дори в линка като пример за добър код има : } catch(Exception ex) { и } else {
Това са базови неща и аз като заека познаващ само C# ( е не професионално, но ми е сефтето с коденето ) доста се отускам и пиша в някакъв смесен стил. А практиката ми е показала( с др. неща), че не обърнеш ли внимание в началото после е по-трудно.
П.П. Мерси за отговора и линка.
Това за къдравите скоби е изцяло въпрос на личен избор. Аз обичам да ги пиша на същия ред, защото спестява място. Но ако ти си свикнал да са на нов - така ги пиши. Не мисля, че има "официално" правило за това как трябва да е.
https://softwareengineering.stackexchange.com/questions/2715/should-curly-braces-appear-on-their-own-line