Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
m.mihaylov avatar m.mihaylov 3 Точки

Тръби в басейн - PHP

Здравейте, първо извинете, ако я има темата, но пиша за пръв път тук. Опитвам се да пререшавам даваните на изпити задачи, но намирам трудности и ако намеря решение, то е за C#, а аз записах курса с PHP. Това е моя версия на решението на задачата, но в Джъджа ми дава 23/100, а при различни проби получавам верни отговори. Ето го кодът ми: https://pastebin.com/VRGMeU3j. Благодаря предварително на отзовалите се!

Тагове:
KrasimiraGeorgieva avatar KrasimiraGeorgieva 39 Точки

Това, което ми прави впечатление на пръв поглед, е че примерния изход в условието се разминава с очаквания изход в джъдж при Нулев тест №2. При това положение грешката не е от твоя страна. Много добре си се сетил да нагодиш кода си спрямо джъдж, браво и мисля, че си се справил с решението. Моето решение е https://pastebin.com/93uaVNu2, но повече от 23/100 не успях да докарам. С моето решение, водейки се по заданието, минават успешно 1, 8, 13, 14 тест.  За съжаление не виждам тестовете и не мога да ти помогна повече за момента. 

П.П. Искам да обърна внимание на качеството на кода, който пишеш.

1. Има правила за именоване на променливи, които не си спазил - основното е да използваш кемълкейс(camelcase). 

2. if - else конструкцията при РНР изглежда така:

<?php
if($a){
    echo $a;
}
else {
    echo $b;
}

3. В РНР освен  двойни кавички (" ") има и единични кавички (' '), които е по-добре да ползваме, когато между тях има само текст. Не е грешно да ползваш и само двойните, споменавам го за допълнителни знания.  

Всичко това ще се разглежда в Programming Basics with PHP курса -  https://softuni.bg/trainings/1831/programming-basics-with-php-january-2018/internal

0
KrIsKa7a avatar KrIsKa7a 29 Точки

Здравейте. Не пиша на PHP, но реших да се опитам да помогна. Ето кодът ми: https://pastebin.com/fm1Kkp0y. Дава 76/100 в Judge. Надявам се да ви помогне с идеята поне, а ако можете - намерете грешката. Не пиша на PHP и не мога да кажа къде и защо греши, тъй като не познавам работата му с числа.

Надявам се да съм помогнал!

0