Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
LASlavtchev avatar LASlavtchev 1 Точки

JA3-Тask 1 - Компилационна грешка

Здравейте,

Като качвам файла zip, judge ми дава грешка при компилация. Във visual studio всичко е наред нулевите тестове минават.

Какво трябва да кача в зипа? #include "stdafx.h" го трия.

Благодаря предварително.

Тагове:
0
C++ Fundamentals 07/01/2018 21:09:35
georgi.stef.georgiev avatar georgi.stef.georgiev 921 Точки
Best Answer

Здравей,

Файлът, който аз виждам качен, има #include "stdafx.h" в него - но понякога аз не виждам последния ви submit ако имате еднакви точки на няколко submit-а.

Пробвах се да компилирам това, което беше качено - имаш някакви unicode символи някъде покрай #include-ите (stray \377 in program е грешката), с който стандартните компилатори не могат да се оправят. Най-вероятно е някой вид whitespace character, или нещо за нов ред, или нещо друго - нещо, което не се визуализира, но го има като байтове и обърква компилатора (на Visual Studio явно не му пречи).

Това, което направих, за да го компилирам при мен, беше да направя нов cpp файл и в него да копирам само main кодът, и после на ръка да напиша #include-овете за да съм сигурен, че не пренасям някой скрит символ. Това подкара компилацията при мен, поне локално (не съм тествал в Judge, но предполагам това ти е проблемът, защото codeblocks default компилаторът съвпада с този в Judge).

Като цяло в такива ситуации ти препоръчвам да "дебъгваш" компилацията в Code::Blocks, защото най-вероятно ще ти даде същите грешки като judge.

Поздрави,

Жоро

1