Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
jokerbg avatar jokerbg 46 Точки

LAB - WORKING WITH IMAGES AND TEXT

На въпрос 2 (транзитът към 2D, т.е. осредняване на RGB) - тук разбирам че масово има засечка ...

Отне ми време, за да разбера какво се случва ... 

Hint: uint8 приема стойности до 256, след това превърта брояча ;-)

Тагове:
1
Data Science 11/01/2018 13:46:35
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1285 Точки

колега превръщането на числата и тн няма никаква роля..трудно ще превъртят uint8 каквото и да правят... съвсем другаде е схемата но ако пак кажа какво е, Данчо пак ще ми скрие отговора като в отговора с морфологията...

hint-a в случая трябва да е да си видят nd.array какъв е след сметките и ако трябва да то cast-нат...

0
monika_bachvarova avatar monika_bachvarova 17 Точки

Здравейте колеги, ето това е което съм сътворила:

def convert_to_grayscale(image):
    """
    Converts the specified RGB image to grayscale, averaging over
    the red, green, and blue channels
    """
    # YOUR CODE HERE
    images=np.mean(image, axis = 2).astype("uint8")
  
    return images 

като изпълнявам теста на Данчо си минава, но не получавам точка за тази задача и не зная къде греша.

Благодаря предварително!

0
StanDimitroff avatar StanDimitroff 90 Точки

 Also note that each number is rounded to the nearest integer.

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1285 Точки

това е толкова далече от истината че чак е тъжно.виж в лекцията как показва че се првят 3те канала на цвета или като си прави лаба както си го направила това се иска от теб uint8 си го хванала остана д си оправиш и  другите неща. закръглянето и тн :Д

0
m_nikolova93 avatar m_nikolova93 22 Точки

Привет, 

На този Лаб всичко си направих и всички проверки си ми минаха от първия път, но точки за последните 2 задачи така и не получих - лоудването до таблици и елементарните проверки накрая за съдържанието... Възможно ли е креативността при ръчното форматиране на файла да играе някаква роля при проверките на Данчо?

1. По-долу е неговият примерен екстракт. Моят си е напълно различен като съм сложила по 1 запис на ред и разделители по мое усмотрение. 

2. Аз например нямам този специален символ на Nicoise, сменила съм си го с "c"... 

Само мога да гадая... Някой има ли точки на последните 2 задачи и смята ли че форматирането на файла, spellchecks и т.н. могат да имат някаква роля? Данчо не е задал такива изисквания, но не знам вече какво да си мисля. 

Мерси,

М

APPETIZERS
Southern Fried Quail with Greens, Huckleberries, Pecans & Blue Cheese 14.00
Park Avenue Cafe Chopped Salad Goat Feta Cheese, Niçoise Olives, Marinated
[...]
Black & White Bean Soup with Spicy Shrimp Quesadilla 11.50

SHELLFISH BY THE PIECE
Atlantic Oysters 2.25
[...]
0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1285 Точки

това го коментираха доста хора,и вчера на лекцията питаха и Данчо тои обеща да погледне и вероятно го е оправил.защото и аз имах проблема само с 8ма но на снощната проверка всичко мина. Доколкото разбрах неговата проверка е подменяла текст файл-а с негов локален така че най-вероятно проблема е решен вече по-генерално.иначе мога да каже че моя sep го оставих 2 space-a,но преди като го тормозих тои ми каза че sep няма значение. Дано съм бил полезен.

0
m_nikolova93 avatar m_nikolova93 22 Точки

Мерси, моят файл снощи не е минал, така че ми остава до някъде висящ въпроса дали има някакво значение файла как е форматиран. Респективно дали и спелинга може да има някаква роля или реда на категориите може да има някакво значение в последните проверки. Междувременно ще пробвам пак с различни варианти до изтичане на срока, но откровено си гадая вече...

Така изглежда един мой ред:

APPETIZERS|Southern Fried Quail with Greens,Huckleberries, Pecans & Blue Cheese|14.00
0
17/01/2018 10:37:56
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1285 Точки

с тоя формат така shape едва ли ти е 35? ако реже на индекса на Wine by the glass? или ти си правиш нови редове празни като ги събираш така?

но ако си оставила форматирането така,wine by the glass ти идва на 31 индекс вместо 35. Локалната проверка минава ли ти? нормално?

0
donton avatar donton 4 Точки

Здравейте, някой може ли да окаже малко помощ с 5. Concatenate the three images into one от лаба. Това което аз правя е следното:

    images=resize_images([images])
    combined=np.vstack([images])

Пробвах доста вариации и нещо не се справям...благодаря ви предварително

0
21/01/2018 12:06:42
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1285 Точки

направи ги в едно,така както си го направил все едно нищо не се случва защото така работи Python

0
donton avatar donton 4 Точки
'list' object has no attribute 'shape'
0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1285 Точки

cimage=np.vstacк(resize_image(images)) - може да почерпиш една бира

0
21/01/2018 12:55:17
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1285 Точки

така остава 1 ден до края на тоя лаб. Ако случайно последните 3 не ви минават, една от причините е че не сте качили вашия menu.txt заедно с лаб-а така че направете го и всичко ще се оправи.

0