Проблем с DateTime в NetBeans
Здравейте,
по някаква причина не мога да използвам класа DateTime. Дава ми ето тази грешка:
Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'DateTime::__construct(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.' in /Users/Valentin/NetBeansProjects/02SimpleCalculations/13.1000DaysAfterBirth:3
Някакви предположения как мога да го оправя?
Thedi, благодаря много! date_default_timezone_set оправи проблема. Не мога да кажа същото за php.ini файла, но съм доволна, че все пак най-накрая се откри решение на проблема ми.
php.ini файла трябва да е в хамп папката където си инсталира хамп.Другия по лесен начин които се сещам да го намериш е като пуснеш хамп gui. нали имаш бутони в ляво там имаш един configure и от него директно може да си отвориш php,ini файла и да видиш директорията му и тн. да пипаш разни неща.И нещо друго което се сетих не е лошо ти и всички да си пуснете да виждате формата/пълното име на файла в повечето оперативни системи това е скрито.
Виждам формата на файловете и виждам, че имам php.ini.default и още няколко такива, но не и php.ini. Изчетох всички форуми, но очевидно не мога да се справя с този проблем, така че го зарязвам. Благодаря за желанието и за помощта все пак :)