Студентския заем към СофтУни
Здравейте,
Днес бях в Societe Generale Expressbank във връзка със студентския заем, който предлагат на студентите от SoftUni. Отидох с уверението за преминат изпит, но се оказа, че трябват още някои неща. Като например - изискват гарант. Обикновено това е един от родителите, но може да бъде и трето лице, като дори тогава родител трябва да подпише договора. Малко е странно, но явно искат стабилна гаранция. Реално това се приема като обикновен потребителски кредит, но с намалена лихва. Сега обаче, аз трябва да намеря гарант и чак след това да кандидатствам. Тоест ще трябват около 1-2 седмици, ако не и повече. Помолих за отсрочка и се надявам, че ще разберат.
Казвам това, защото според мен е полезно да бъде описано в сайта, за да няма такива изненади и хората да се подготвят предварително. Някой друг мисли ли да кандидатства за заема?
Това е така, но аз очаквах, че след като кредита е специално за СофтУни и се дава само ако си преминал изпит, условията ще е по-леки. Така както си го представях, университетът се явява като гарант. Точно като в твоя случай, само че СофтУни е частен. Този държавно гарантиран заем не се ли дава само на студенти в държавни ВУЗ-ове (тези които получават държавни субсидии)?
БСУ е частен и тогава даваха и за частни, виж последния коментар там човека е обяснил защо става така.