Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
M.Petrova avatar M.Petrova 11 Точки

Виртуална класна стая

Здравейте! Някой, който е ползвал виртуалната класна стая да сподели мнение, впечатления, моля! Съществена ли е разликата с това да си гледам видеата от моя курс и тези от архива офлайн?

0
Общи приказки
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1282 Точки

Виртуалната стая е полезна,дотолкова че ако имаш въпроси по време на лекцията можеш да ги зададеш и да ти отговорят.Сега ако нямаш време или възможност варианта е с записите.Дали е полезно зависи от човека. Аз обичам да гледам лекциите когато имам възможност,за упражненията поне за мен няма много смисъл защото през повечето време не се случва нищо и после се решават някакви случайни задачи които може би ти сам си решил вече или ще мъчиш после.Затова ако не съм на работа или часа на лекцията ми е удобен си ги гледам на живо и ползвам sli.do.А упражненията ако съм се измъчил сам с нещо и не го направя си ги пускам тогава или накрая като направя всичко ги преглеждам информативно,за да видя друго решение или нещо ново което незнам.Което се случва понякога.

И да отбележа онлайн съм така че присъствено не е вариант за мен,тъй като съм от друг град.

1
17/01/2018 11:06:12
MartinBG avatar MartinBG 2789 Точки

Аз лично много рядко гледам живите предавания, защото лекциите са предимно в работно време, а на упражненията през повечето време няма action.

За няколкото пъти, когато съм гледал лекции и упражнения през Виртуалната класна стая, се убедих, че това не е добре използвано време, защото има чести отклонения и прекъсвания, а по разбираеми причини на въпросите в sli.do не се отговаря веднага.

Много по-ефективно за мен е да гледам записите - там са изрязани почивките, а мога да ги пусна и на по-висока скорост (най-често на 1.5) за да спестя още време, което да ползвам за решаване на задачи.

0
M.Petrova avatar M.Petrova 11 Точки

Благодаря за споделения опит, момчета! В хода на учене ще преценя за себе си.  Може би и аз ще ползвам стаята само за лекциите. Просто търся оптимален вариант, тъй като и аз съм от друг град.

0