Homework : Problem 3. Employee Data
Здравейте,
Имам въпрос относно въпросната задача. След като си събмитна решението в judge, ми показва, че единствената ми грешка е думата "Monthly", а в условието е да се изпише само "Salary" и judgе ми дава 0/100 . След като изтрия Monthly, задачата си минава 100/100. След като кодът е верен, защо задачата ми е 0/100 заради една дума в повече, която се изписва на конзолата ?
https://pastebin.com/0gt2D0PM
(Браузър настройките ми не разрешават да вкъквам скрийншоти).
Ами каква е логиката да имаш точкова система, ако това е както казваш ? Тогава просто ще има само true/false .
Мисълта ми е, че съм имала задачи с объркан код, които са били 60/100, но тази, защото просто съм решила да си добавя една дума повече, което няма нищо общо със самият код и дали изобщо работи, ми го дава 0/100.
В случая ти дава 0/100, защото въпросната допълнителна дума фигурира във абсолютно всички отговори съответно judge смята всички отговори за грешни, въпреки че програмата ти работи. Но пък тези грешки ти ги показва в отворените тестове, така че винаги можеш да погледнеш къде си сгрешила и да го поправиш.
На задачата "Hello,softUni" от Programming Basics, бях написала "Добро утро, пиянице" и мина 100/100, а очакваното беше Софт Уни. Имам и задачи, чийто аутпут няма нищо общо с очаквания, но пак ми дава точки за тях.