Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Karakasheva avatar Karakasheva -2 Точки

Homework : Problem 3. Employee Data

Здравейте,

Имам въпрос относно въпросната задача. След като си събмитна решението в judge, ми показва, че единствената ми грешка е думата "Monthly", а в условието е да се изпише само "Salary" и judgе ми дава 0/100 . След като изтрия Monthly, задачата си минава 100/100. След като кодът е верен, защо задачата ми е 0/100 заради една дума в повече, която се изписва на конзолата ?

https://pastebin.com/0gt2D0PM

(Браузър настройките ми не разрешават да вкъквам скрийншоти).

 

 

 

Тагове:
-1
Module: C# Advanced
mustafa_q1 avatar mustafa_q1 44 Точки

Защото когато отговорът ти се разминава със тестовете на judge то те се смятат за грешни и тъй като получаваш различен резултат на абсолютно всички тестове ти дава 0/100.

0
Karakasheva avatar Karakasheva -2 Точки

Ами каква е логиката да имаш точкова система, ако това е както казваш ? Тогава просто ще има само true/false . 

Мисълта ми е, че съм имала задачи с объркан код, които са били 60/100, но тази, защото просто съм решила да си добавя една дума повече, което няма нищо общо със самият код и дали изобщо работи, ми го дава 0/100.

0
mustafa_q1 avatar mustafa_q1 44 Точки

В случая ти дава 0/100, защото въпросната допълнителна дума фигурира във абсолютно всички отговори съответно judge смята всички отговори за грешни, въпреки че програмата ти работи. Но пък тези грешки ти ги показва в отворените тестове, така че винаги можеш да погледнеш къде си сгрешила и да го поправиш.

 

0
Karakasheva avatar Karakasheva -2 Точки

На задачата "Hello,softUni" от Programming Basics, бях написала "Добро утро, пиянице" и мина 100/100, а очакваното беше Софт Уни. Имам и задачи, чийто аутпут няма нищо общо с очаквания, но пак ми дава точки за тях. 

-1
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1282 Точки

Колегите са го  обяснили вече,judge тества ползвайки unit test или нещо подобно.Подава определен вход и очаква определен изход,ако има разлика не зачита отговора и прави няколко пермутации на това чудо и затова понякога се получава 60/100 90/100. Нарочно има тестове с крайни или екзотични случай за да те накарат да мислиш и да ги хванеш.Сега в първите 1-2 урока на басик тестовете бяха само да върнеш нещо. Но тук вече се искат по -сериозни неща и умения с debug. Но понякога просто не се забелязват нещата. Ще ти дам пример на моя programing fundamentals изпит първите 2 задачи ги реших на 100% обаче при единия от 2та възможни изхода на 2та бях написал The вместо с главна с малка  буква, the  и затова получих само 80/100 на тази задача,така и не го видях :Д

0
GerganaTsirkova avatar GerganaTsirkova 17 Точки

Една точка или запетя да сложиш по-малко или повече се брои за грешка от judge. Досадно, но се свиква, все пак  трябва и да тренираме наблюдателността си  ;)

0
26/01/2018 20:01:04
optimeon avatar optimeon 7 Точки

И аз имах такъв проблем. Много благодаря за съветите

0