Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
flashspy avatar flashspy 0 Точки

Технология на обучение - Programming Basics

Здравейте,

Кандидатствах за подготвителния курс "Programming Basics, който стартира на 3-ти февруари 2018г. 

Искам да Ви запитам, при положение, че съм чекнал като технология Javascript при формата за кандидатстване за онлайн форма на обучение за курса Programming Basics, това означава ли, че задължително трябва да пиша домашните на Javascript и съответно да правя входен тест на Javascript.

Тагове:
0
Programming Basics
dvdty avatar dvdty 491 Точки

Не. При submit на задачата си избираш, кой език си писал.

0
Vesela_5 avatar Vesela_5 27 Точки

Колегата не е прав. Щом стартираш Programming Basics  с Javascript, значи всичките задачи ще трябва да решаваш с Javascript. Аз съм в януарското обучение с PHP и решаваме всичко чрез PHP. Съответно и изпитните задачи ще си реша с PHP през март месец, при условие че съм упражнявала да пиша код именно с него. Даже исках да запиша и Javascript  паралелно с PHP, но ме посъветваха, че това ще ме обърка много. Всеки език има различен синтаксис, едни и същи символи в различните програмни езици правят различни неща.

0
26/01/2018 09:56:46
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

Реално колегата е прав,ако примерно аз се явя на басик изпит сега,мога да го направя на с# или python ако реша да потърся синтаксис и тн ще успея и на js най-вероятно. Сега вие не сте на нужните знания и ниво поне 99% от вас да го направите.Затова е препоръчително да го правите на езика с които сте почнали,а дали и какво ще правите на изпита си е изцяло ваше решение и без това вече е онлайн ако искате може и цялата рода да съберете на монитора да ви дава акъл :Д как да ги решите тея 6 задачи :Д

Затова да по-добре пишете на езика които сте учили на басик курса,но пък сте свободни да правите каквото искате на изпита стига judge да подържа вашия избор на език.

1
Vesela_5 avatar Vesela_5 27 Точки

Като се замислих, съгласна съм, може и на Python да се качат решения в judje, важното е крайният резултат. :)

А ако се учат паралелно 2 езика дали има вероятност да настъпи объркване?

0
26/01/2018 11:39:56
k.sevov avatar k.sevov 1073 Точки

Няма смисъл да учиш два езика в basics, така или иначе като продължиш напред в курса по Software Technologies ще минеш материала от basics на C#, Java, JS и PHP. Тогава ще ти е и много по-лесно, тъй като когато схванеш логиката на нещата различният синтаксис за езиците не е проблем. 

1
someonerandom avatar someonerandom 57 Точки

Накратко, както ти обясниха- реално имаш възможност да пишеш и предаваш на който си поискаш от поддържаните езици, но при условие, че тъкмо започваш, чекнал си JS и съответно всичко ще ти се обяснява и преподава на JS, би било излишно усложняване на живота да се опитваш да пишеш домашни на друг език от самото начало.

Успех :)

0