[Homework] Java Basics - Sort Array Of Strings
Здравейте колеги,
Много я мъчих тази задача и накрая успях да я реша с ArrayList и foreach цикъл за да разписва всеки град на нов ред.
Какво мислите?
Здравейте колеги,
Много я мъчих тази задача и накрая успях да я реша с ArrayList и foreach цикъл за да разписва всеки град на нов ред.
Какво мислите?
Те със system.out.println пак ще си се изписват на нов ред ,ако желаеш погледни и този код
Аз лично я написах със масив от String и ги четох със nextLine(). След това си ги сортирах с Arrays.Sort() и ги отпечатах наново с println(). Точно както и колежката над мен е направила. Но и двете решения според мен са си оптимални :)
Успех !
А някой знае ли каква е ролята на close() ? Решението ми е подобно на горните, но ми даваше warning от сорта на "Resource leak: 'in' is never closed" и го сложих в края на кода без да знам защо. :)
За затваряне на scanner-a ,но четох във форумите че е желателно да не се затваря въпреки предупреждението .Ако желаеш поразрови се то и Наков в една от следващите видео лекции ще го спомене .
Колега, има отворена тема за това домашно. Хубаво е да пускаш по едно търсене във форума, преди да пускаш нова тема.
Поздрави и успехи те желая!
п.п. Ето ЛИНК към темата за първо домашно.