Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
jabalka avatar jabalka 960 Точки

[Exam] Java Basics - Поправка от 03-09-2014 - решения, впечатления, резултати

Здравейте, колеги.

Днес бях на поправката по Java Basics.

Радост голяма. Задачите ми се сториха лесни - дали защото се явявам на втора поправка, дали защото вече минахме през JavaScript и PHP  - не знам. Или просто бяха лесни?!? Какво мислите?

 

Споделям с вас решенията на задачите - както съм ги постнала по време на изпита. И четирите са 100/100.

01 - Dozens of Eggs

02 - Adding Angles

03 - Biggest Prime Numbers

04 - Activity Tracker

Отворена съм за въпроси, предложения и коментари.

 

Как мина изпитът за вас?

8
Java Advanced 04/09/2014 22:37:36
kotow avatar kotow 34 Точки

И на мен ми се стори доста лесен изпита, явно защото сме по подготвени вече. Повечко време ми отне на 3-та задача докато се сетя да прочета в условието че числата не трябва да се променят. 1-ва 10мин 2-ра около половин

По късно ще постна и мойте решения. За пръв път 400/400 дано и на другите поправки е така:)

1
03/09/2014 22:49:14
Valleri avatar Valleri 292 Точки

Определено лесен, но съм сплитнал като чобанин на 3-та....добре че тръгнах де, нямаше да се сетя за по-простия вариант щях да търся под вола теле до 9 : ))

1
RosenIliev avatar RosenIliev 88 Точки

Изпита като цяло беше лесен и не мога да повярвам колко успях да фейлна въпреки това . 1 ва задача беше с решение за 30 секунди . От там 100 часа мъки на 3 та , така и не ми се получи алгоритъма за prime , оставих я ... 2 ра задача я докарах до края , но ми принтеше 1 и същ резултат по няколко пъти , на което не можах да намеря решение и накрая си останах с тази така ''трудно'' решена 1 ва задача .. ужас . Толкова да ме е яд , че няма на къде : ) 

0
apelev avatar apelev 16 Точки

При мен абсолютно същата работа. Първа я реших много бързо. Хванах се да пиша втора. Написах я цялата, обаче не успях да филтрирам резултатите и да ми излизат само уникалните решения. Викам си айде ще я зарежа и ще мина на 3-та. Нея пък я реших почти от раз. Гледам четвърта... мъча, мъча напълних 1 мап с вложен 2-ри, както трябва да бъде. Стигнах до изхода и разбрах, че не мога да го изпечатам. Уж търсих, как да стане ама така и не успях да намеря.

Сега отварям да видя решенията... гледам 2-ра задача. 1 към 1 като моята.. само дето на 2-та цикъла са сложени съответно -2 и -1 на length-овете. И понеже си викам те аутпутите така или иначе не ми излизат, няма смисъл да я пействам в джъдж-а. сега се сещам, че щях да взема едно 20-30 точки, само заради аутпут-а "No".Направо ще се изям от яд. Решаване на повече задачи му е майката... само времето да стигаше.

Евалата правя на колегите, които смогват да работят и да изкласят с една добра оценка. Мен лично 200 точки не ме радва хич като резултат. Ще я мъчим и нататък. А на отличниците - браво!

1
Plami avatar Plami 373 Точки

Изпита беше определено или лесен или вече сме на правилния път :D Но определено вече забелязвам в себе си разлика в начина си на мислене. За съжаление реших само една задача, но съм изключително доволна, че почти изградих алгоритмите и на другите 2, но естествено практиката ми още не е достатъчна. Затова "Keep calm and learn to code!".

5
Aluin avatar Aluin 76 Точки

Амии, посправих се с първите 3 задачи, само на трета не успях да елиминирам повтарящите се прайм числа, и хем се досетих къде е проблема, но вече бях уморена честно казано...

4та - просто трябва да ги науча едно към едно тия мапове и това е.. То при нея логическо мислене много няма, просто трябва да знаеш как става. Опитах се да нагодя нещата, но така и не получих желания аутпут. Както и да е, доволна съм, понеже си поправих оценката :) 

Ходете на поправки, готино е :D и хората и напрежението са по-малко.

5
03/09/2014 23:55:19
f1mp3r avatar f1mp3r 35 Точки

А кога ще се качват решенията от флашките за хората които останаха без интернет? :D

1
Matrix avatar Matrix 1088 Точки

Вчера, 30-40 минути преди края на изпита бурята катурна интернета, и в такъв късен час от деня, нямаше кой да отреагира и да го въстанови. Извод: винаги си носете резервен вариант за интернет!

Днеска по прогноза го дават само да вали, без гръмотевици, така че не би трябвало да имаме проблеми на JS поправката :D

0
04/09/2014 10:25:25
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Бурята си беше впечатляваща...

0
Plami avatar Plami 373 Точки

:D А как ли е прогнозата за утре. Трябва да се провери задължително :)

0
frisky avatar frisky 16 Точки

Здравейте, а условията на задачите къде мога да намеря ?

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1548 Точки

Явно не са качени още. Тоест за момента никъде, предполагам още утре когато е работен ден ще ги има.

1