Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
miroLLL avatar miroLLL 95 Точки

Когато Unleash-нах Сръбското съдията ми върна само 60 от 100..

Последните 4 теста гърмят, бия си главата в стената и не мога да разбера от къде....... :Х Имам съмнение, че може да е от patter-на тъй като, още не съм осъвършенствал regEx-а. И затова моля за помощ.

10Problem- Сръбско Unleashed

Линк към Джъдж

Линк към условието на задачата

Благодаря!

0
Programming Fundamentals
kratun avatar kratun 22 Точки
Best Answer

Проблема е в начина, по който правиш venue - то. Задаваш максимум на vanue да е две думи. Ако концерта е в Рио де Жанейро, кодът ти запазва venue = "Рио де". Коригирах решението ти в тази част, както може да видиш тук и дава 100/100. Успех и с Dragon Army. Надявам се да съм бил полезен.

1
Thedi avatar Thedi 200 Точки

Здравей,

Не влязох много надълбоко да разглеждам Регекса дали е правилен, но мисля че е правилен. Все пак голямата грешка която правиш и видях е това, че не си взимаш данните от групите от Регекса,а си ги сплитваш и по някакъв такъв начин се опитваш да ги намериш. Всеки match си има групи който в Регекса се задават в скобите "(някакъв регекс)" това нещо е една група и може да бъде взета информацията която е в тази група. Така във всяка от групите не само мачваш целия стринг, но можеш да си вземеш това което ти трябва (изпълнител, залата, цена, бройка ...) и главно това е силата на Регекса. Можеш дори да си правиш име на групите.
Като цяло другата ти логика е добре защото смених само това с мое старо решение и тръгна.
Оставям ти твоето променено решение по начин по който ще ти даде 100/100. Пипан е регекс-а и данните се взимат от групите на регекс-а. Разгледай и се пробвай да вземеш тези данни по подобен начин от твоят регекс.

https://pastebin.com/9A5icds8 

Надявам се да ти помогне :)

1
16/02/2018 21:56:52