Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

[Programming Basics] [Important Info] Онлайн приемен изпит - FAQ

Здравейте,

Ще се опитам да обобщя информацията, която Ви е нужна за да бъдете добре информирани относно двата онлайн изпита с цел изясняване на едни от най-често задаваните въпроси.

Онлайн теоретичен изпит
Какво представлява теоретичният изпит?
Теоретичният изпит се състои от 15 въпроса по изучавания материал, като за всеки въпрос има един или повече верни отговори. Времетраенето му е 30 минути, които се засичат от момента на влизане в изпита. 

Как се достъпва?
Теоретичният изпит се провежда в специализираната система на СофтУниhttps://quiz.softuni.bg/ . В нея се влиза с потребителското име и паролата от softuni.bg. 

Как се провежда?
Теоретичният изпит се провежда четвъртък и петък, в седмицата на практическия изпит. (Пример: ако практическия изпит е на 14.12 и 15.12, то теоретичния е на 12.12 и 13.12). Ще имате възможност да влезете в quiz системата и да направите изпита от 10 сутринта в четвъртък до 10 вечерта в петък

Какво да направя, ако получа системно съобщение, че не съм записан за изпита?
Можете да се обадите на информация чрез контактите в страница "Контакти" или да пишете мейл.

Онлайн практически изпит
Какво представлява практическият изпит?
От 7 Януари 2018 година, СофтУни стартира нова практика в курса, а именно провеждането на онлайн изпити. Тази изпитна форма е създадена, с цел да улесни студентите като им спестява организиране на пътуване (за курсисти от други градове) и им предоставя удобството да проведат изпита от вкъщи.

Какви задачи ще съдържа той?
Въпреки промяната в начина на провеждане, форматът на изпита се запазва. Той все още ще съдържа 6 задачи, всяка от които засяга основните теми от курса. Разликата в новият формат идва от техният подбор. Новият принцип се изявява в генерирането на различен за всеки студент изпитен вариант на случаен принцип сред някакъв набор от задачи. Всяка изпитна форма се генерира със същата трудност на задачите, но те могат да бъдат различни от нечии други.

Как се достъпва?
Изпитът няма парола. Той може да бъде достъпен от judge системата в категорията Programming Basics -> Exams. По време на изпита ще може да задавате въпроси в специално създадена за изпита стая в сайта sli.do, за която ще разберете от фейсбук групата. Няма да Ви бъде отговорено на въпроси, които изискват конкретно решение или нещо повече от насоки за решаване на дадена задача. Можете да се свържете със СофтУни и чрез други канали - телефон, мейл и т.н.Задаването за въпроси и постването на решения във фейсбук групата или фейсбук чата на курса е абсолютно забранено.

Какво да направя, ако получа системно съобщение, че не съм записан за изпита?
Можете да се обадите на информация чрез контактите в страница "Контакти", да пишете в обявената sli.do стая или да пишете мейл.

Как се провежда?
Предвидени са по 2 дати - събота и неделя от определения уикенд за курса. Можете да достъпите изпита от 10 сутринта в събота до 10 вечерта в неделя. Вашето време започва да тече от момента на влизане в контеста като разполагате с 4 часа. В случай на технически усложнения, за които вие сте отговорни - нестабилна интернет връзка в дома ви, повреда в компютъра и други, СофтУни не носи отговорност за възстановяване на времето Ви. То ще бъде удължено в случай на нередности от наша страна - проблеми със системата, сървърите, платформата и т.н.

Общи въпроси

Какво трябва да направя, когато сметна, че съм приключил/a?
Когато прецените, че сте готови с решаването на изпита, е нужно просто да излезете от системата, дори и да имате оставащо време.

Как се образува оценката?
Двата изпита носят различна тежест върху оценката:
Теоретичен изпит -  5% от финалната оценка.
Практически изпит -  90% от финалната оценка.
Предавани домашни в Judge -  5% от финалната оценка.
(За да получите пълен брой точки от домашни е нужно да сте решили всички задачи в категория Programming Basics -> PB Exercises в Judge системата.)

Кога ще излязат резултатите?
Резултатите след изпита ще бъдат обявени до срядата след определения изпитен уикенд. Те ще бъдат видими в секция "Обучения" във Вашия профил в системата на СофтУни. След като бъдат обявени ще получите мейл с повече информация за записването в Fundamentals Modulе.

За допълнителни въпроси, можете да пишете тук или да се свържете със СофтУни чрез тези контакти.

Тагове:
10
Programming Basics 18/02/2020 12:43:50 1
Sim0o0na:
За въпроси свържете се със СофтУни информация от посочените контакти в темата.
msmilkoff avatar msmilkoff 338 Точки

Как се гарантира автентичността на решенията? Може ли СофтУни да бъдат сигурни, че изпитът не се решава от някой друг или пък колективно?
Разбира се, това ще си проличи в последствие, но все пак...

0
Maksim01 avatar Maksim01 1 Точки

Достатъчно е да се изисква включена камера на компютъра по време на изпита, картината от която да достига до колегите от СофтУни и стриймът да се записва в случай на нужда. Така ще отпаднат съмения за колективно решаване. Освен ако някой по-пластичен смята да седи и да решава задачи под масата с компютъра. Ама такъв си е направо за "България търси талант", а не за помощник на програмисти. :)

0
Daniel.Pavlov avatar Daniel.Pavlov 6 Точки

Тези, които се опитват да мамят, мамят само себе си, защото пък на следващия няма да имат шанс. Тъй като Programming Basics курса често се пуска, не си струва да се харчат много ресурси за него, защото има много голям брой "пробващи се". Общо взето този курс е предназначен за това ние курсантите да си отговорим на въпроса "това за нас ли е?" и ще имаме ли сили и мотивация за следващите. 

3
06/03/2018 15:58:50
KaloyanGangov avatar KaloyanGangov 15 Точки

Напълно съм сългасен с Даниел Павлов, абсолютно никакъв смисъл няма да се лъже на изпит онлайн - вече имам няколко сертификата в други сфери и лично аз не бих си и помислил да лъжа (в крайна сметка лъжеш себе си) а и ЧР-то ще те надуши от километри

0
dankina12 avatar dankina12 10 Точки

Искам да попитам този изпит със същата трудност ли ще е като този последният на 7 януари.Доста разлика има с другите изпити...

0
Hristo13 avatar Hristo13 227 Точки

И на мен ми се сториха задачите от 7ми по-трудоемки сравнение с предишни изпити. Най-вече при калинката и Salary задачите доста мъдрене му падна докато се стигне до решение.

0
Simson avatar Simson 1 Точки

Кога ще бъдат изпратени имейлите с насоки за изпита?

0
Rider avatar Rider 1 Точки

Здравей! Ако все още имаш този проблем те съветвам да се обадиш в Софтуни.

1
KrasimirMitov avatar KrasimirMitov 1 Точки

Привет,

Ако съм заплатил такса за явяване на изпит, но няма да имам възможност да се явя или да го положа онлайн, ще има ли втора дата и аз трябва ли нешо да направя, за да се запиша за нея?

0
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

Здравейте,

Пишете имейл на info@softuni.bg или се обадете на посочените номера в страницата "Контакти", като помолите таксата ви да бъде прехвърлена за следваща дата за изпит.

0
sasbgmob avatar sasbgmob 21 Точки

Ще се отчита ли позволеното време и позолената памет на изпита?

Имах старнен проблем при една от задачите което ме притеснява!

Симона моля те ако имаш достъп виж решения:

"Решение №6694856 от sasbgmob към задача 02. Small Shop"

и

"Решение №6695068 от sasbgmob към задача 02. Small Shop"

На един и същи код judge дава ралични времена и различни точки това нормално ли е?

Възможно ли е да се случи и на изпита?

Благодаря предварително!

0
09/03/2018 01:39:24
izzoo avatar izzoo 13 Точки

Здравейте,

Настана едно голямо объркване.

Тук пишете, че присъствена форма няма да има.

Вчера съм получил мейл от Вас, в който пише следното:

Пишем Ви във връзка с предстоящия изпит на 10/11 март за курса Programming Basics. Искаме да Ви информираме, че вече може да се запишете за група за изпита ТУК:

  • Онлайн група (ще проведете изпита онлайн);
  • Присъствена група (може да заповядате в СофтУни, зала Deep Web).

 

Това означава ли, че все пак ще имаме възможност на присъствен изпит и ако издържим изпита в присъствена форма ще получим сертификат вместо грамота?

0
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

Когато писах поста не бяхме планирали присъствена, но такава в последствие се реши, че ще има. Информацията в мейла е валидна и актуална.

0
09/03/2018 15:16:09
IvanTs avatar IvanTs 4 Точки

ако платя за изпита сега, защото забравих вчера > . <  ще ми бъде ли изпратено писмо за записване, ако не е късно вече за плащане и записване ?

0
10/03/2018 08:58:43
deska_ch avatar deska_ch 0 Точки

Аз все още не съм получила мейл с детайли, въпреки, че съм си платила... как мога да се запиша без мейл?

0
nikibivanov avatar nikibivanov 1 Точки

 Здравейте, искам да попитам има ли значение формата на изпита /присъствена или онлайн/ при оценка над 5,00? И при двете форми ли се издава Грамота или за присъствената форма се издава Сертификат, понеже изпитът е бил достоверен?

0
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

Няма значение.

0
caramel avatar caramel 1 Точки

Здравейте, задачите в judge системата не ми зареждат. Пише "This contest cannot be competed!".

0
deska_ch avatar deska_ch 0 Точки

И при мен е така...

0
Ker1m avatar Ker1m 16 Точки

Здравейте,
След решаване на задачите трябва ли нещо друго да се направи за завършване на изпита?
Или просто трябва да се изчака времето да изтече?
Както и дали, ако сме получили 600 точки от системата, това ни е крайният резултат или 
после задачите се проверяват повторно и може да има промяна на точките при оформяне на крайната оценка?
Благодаря.

0
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

След като смятате, че сте приключили изпита и времето ви е преди изтичането на таймера, просто излизате от системата.

0
Hristo13 avatar Hristo13 227 Точки

И мен ме интересува как става оценяването тъй като зациклих (непреднамерено използване на думата) за 2 часа и половина на 6та задача Prime pair. В крайна сметка приключих с 500 точки и има ли шанс да получа някакви точки за 6та от кода който пуснах за проверка? От judge имам 0/100.

Също така съм пускал домашни след всяка лекция на време. Не всички задачи имам но са над 80% за всеки урок със сигурност.

0
xunap avatar xunap 14 Точки

Усещам болката ти, колега :) Аз зациклих на 5та и 6та задача за последните 2 часа и нещо от изпита. 5та я направих, освен разбира се обратния цикъл(Arrow задачата) и това ми коства всички точки. В краен случай след някой друг месец пак ще пробваме :)

0
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

Не, точките се вземат автоматично и са колкото виждате на момента в системата. 

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.