Материали от курса + решения на задачите
Ще си позволя да постна линк към GitHub акаунта ми от този курс, където съм събрал всички материали към това издание на курса, както и решенията ми на задачите към него, защото може да са от полза на някой колега за изпита утре.
Към решенията на задачите съм добавил и условието за удобство при търсене.
Не претендирам решенията да са най-оптималните или най-оригиналните, като в повечето случаи съм търсил по-изчистените и ясни решения (за някои от задачите съм дал повече от един вариант).
GitHub - Database Basics – MySQL – януари 2018
А това са директни линкове към решенията от 3-те подготовки:
Databases MySQL Exam - 22 Oct 2017
Databases MySQL Exam - 24 Jun 2017
Databases MySQL Exam - 12 Oct 2016
Най-големите проблеми, които срещнах в подготовките бяха свързани с непълни, неясни или грешни (спрямо проверките в Judge) условия на задачите. Надявам се подготвящите утрешният изпит да се постараят за да може да приложим наученото в курса, а не да "хвърляме боб" за да разгадаем какво точно се иска от нас с поставеното условие или къде се разминава то спрямо Judge!
Успех на всички колеги утре! :)
EDIT:
Изпитът мина!
Честито на всички колеги, които са доволни от представянето си и успех на тези, които мислят да се пробват на поправката!
Това са решенията ми на изпитните задачи (така, както съм ги написал по време на изпита, т.е. със сигурност има какво да се оптимизира или рефакторира, но поне всички минаха в Judge, което беше и целта):
Добри решения. Има ли вече резултати от този изпит?
Благодаря!
Не, все още не са излезли резултатите от изпита, както не е пусната и финалната анкета към модула.
Браво колега!
И аз се имах за знаещ и можещ ама направо ме размазаха завъртяни условия и ме свалиха на земята :D
Тази 3та докато не я "хакнах" първо като й набих стойностите не успях да я измисля точно защото бях тръгнал по сложни пътища...
П.С. Някакви идеи кога може да има поправка? Вярно ще съм с над 5 на изпита и не ме бърка ама нещо свикнах на макс да ги правя :D